Sport

Oltchim, calificată în grupele principale

Oltchim este pentru a şasea oară consecutiv în grupele principale ale Ligii Campionilor, după succesul obţinut duminică seara, la Rm. Vâlcea, cu Randers, 27-23.

Susţinute frenetic de două mii de fani, handbalistele vâlcence au obţinut a patra victorie consecutivă în Grupa A din Liga Campionilor, una care le-a asigurat calificarea matematică în faza următoare. Trupa lui Vestergaard s-a chinuit în prima repriză, spre finalul căreia era condusă şi cu trei goluri. În debutul părţii secunde, cu Ungureanu închizând poarta şi cu Mica Brădeanu în mare formă, vâlcencele au fost de neoprit şi s-au distanţat la 22-16 (minutul 51), obţinând o victorie fără emoţii. Golurile echipei oltene au fost reuşite de Brădeanu 7, Curea 5, Managarova 4, Neagu 4, Manea 3, Stanca 2, Bulatovici 2.
Oltchim arată din ce în ce mai bine şi cifrele o confirmă, echipa vâlceană având cea mai bună apărare, dar şi cel mai bun atac din Liga Campionilor. Vâlcea mai poate rata primul loc în grupă doar dacă pierde duminică la Viena la o diferenţă de minim cinci goluri, caz în care ar fi devansată de austriece la criteriul meciurilor directe.
Iulia Curea a dat tonul revirimentului în finalul primei părţi, dar a marcat şi cel mai spectaculos gol, finalizând un contraatac cu o aruncare pe la spate. „Am arătat încă o dată că avem mentalitate de învingătoare. Nu am cedat psihic, nu ne-am precipitat, am jucat calm. Aşa trebuie să arate o echipă mare, câştigă şi când joacă mai prost. Am câştigat jocul ăsta cu apărarea, Paula a fost iar fantastică. E bine, cred eu, că suntem şi jucătoare mai puţine în lot, suntem doar 16, nu mai suntem nevoite să stăm în tribună, chiar şi în campionat”, a declarat extrema Iulia Curea. „Anul acesta avem o şansă reală să ajungem în finală, puteam şi anii trecuţi, dar ne-am blocat pe drum. După naştere, mai am până să ajung la forma maximă, mă întorc şi la Naţională, am nevoie de mai multe meciuri”, a spus şi pivotul Ionela Stanca. Pe lângă Oltchim, mai sunt deja calificate în grupele principale Gyor, FTC Rail Cargo şi Larvik, în timp ce Hypo, Podravka, Buducnost şi Zvezda sunt favorite pentru celelalte patru locuri.

"Am arătat încă o dată că avem mentalitate de învingătoare. Nu am cedat psihic, nu ne-am precipitat, am jucat calm. Aşa trebuie să arate o echipă mare, câştigă şi când joacă mai prost.", Iulia Curea, jucătoare Oltchim

Stranierele au vizitat Muzeul Satului

Patru dintre stranierele Oltchimului, Barbosa, Pineau, Navarro şi Managarova au făcut săptămâna trecută o vizită la Muzeul Satului Vâlcean, fiind fascinate de tradiţiile româneşti. Cele patru jucătoare au îmbrăcat costumele naţionale şi au văzut obiceiurile tradiţionale. „Mi-a plăcut să văd cum trăiau românii cu ani în urmă. Îmi place să călătoresc, pentru mine e prima dată în România şi este foarte frumos”, a spus Pineau.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...