Special

Un om de afaceri din Craiova şi-a făcut statuie cu propriul portret în curte

Şi-a făcut propria statuie şi a amplasat-o în curte şi e foarte mândru de această realizare. Un om de afaceri din Craiova a plătit 10.000 de euro ca să aibă o statuie cu propriul chip şi toţi oamenii care trec pe stradă întorc capul să vadă această minune. Acesta este mândru tare de ea şi îşi invită prietenii să o vadă de ori câte ori îi invită la el. Piesa a fost realizată chiar de sculptorul care a greşit bustul regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.

Titu Tudosie are în Craiova două case de schimb valutar, dar şi o Casă de Ajutor Reciproc şi, mândru nevoie mare de realizările sale, a considerat, în urmă cu ceva timp că e momentul să îşi facă o statuie.

Bărbatul, aproape 70 de ani, a luat legătura cu sculptorul care a făcut controversata statuie a lui Sergiu Nicolaescu, de la Târgu Jiu. După o şedinţă foto realizată în câmp, i-a dat mână liberă artistului, iar acum are în curte o statuie de 2,2 metri, care îi seamănă foarte bine.

Mulţumit de suma primită, artistul i-a oferit, bonus, şi doi lei, pe care i-a aşezat în stânga şi în dreapt statuii care îl reprezintă.

„După moartea mea, vreau să donez casa, iar în acest loc să fie deschisă o grădiniţă. Vreau ca statuia să rămână aici şi, de ce nu, acest loc să fie numit «Grădiniţa Titu». Imobilul se pretează la un loc pentru copii. Eu am doar o singură fată, care are absolut tot ce îşi doreşte“, a spus omul de afaceri.

Craioveanul vrea cu orice preţ să iasă în evidenţă, aşa că şi-a cumpărat şi un mausoleu în cimitirul Ungureni, pentru care spune că a plătit 50.000 de euro. „A aparţinut unei familii de renume din Craiova. Mai în glumă, mai în serios, am zis că o să fac petreceri acolo. Vor să înscrie mausoleul în Patrimoniul UNESCO pentru a nu putea fi vândut mai departe. Este unic în Bănie şi am reuşit să îl reabilitez. Am vrut să pun şi acolo o statuie, însă mi-a venit ideea mult prea târziu. Deocamdată, voi lăsa lucrurile aşa“, a mai precizat bărbatul.

Statuia lui Sergiu Nicolaescu din Târgu-Jiu a fost realizată din bronz de sculptorul craiovean Rodion Gheorghiţă, acelaşi care a făcut şi statuia craioveanului Titu Tudosie. Bustul lui Nicolaescu nu seamănă, însă, mai deloc cu regizorul care s-a stins din viaţă, motiv pentru care a fost şi dat jos. „Statuia domnului Titu este una reuşită. Este înaltă şi îl pune în valoare. Dânsul este un om important de afaceri în Craiova, aşa că şi opera de artă este pe măsură. Este păzită de doi lei, care dau un aer aparte. Ei sunt până la urmă regii junglei. Am auzit că a fost făcută de controversatul sculptor Rodion Gheorghiţă. Asta este, şi artiştii sunt şi ei oameni. Uneori au inspiraţie, iar uneori nu“, a comentat un vecin al lui Titu Tudosie.

Statuia a fost realizată din fibră de sticlă şi patinată cu bronz. Omul de afaceri este renumit în Craiova pentru excursiile exotice pe care le face foarte des.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...