La Ţară

Stăneşti, investiţii de viitor pentru comunitate

Primarul Michiu va construi o moară a primăriei şi promite să diversifice oferta de servicii destinate localnicilor

Alesul din Stăneşti a hotărât să urgenteze realizarea unor obiective de interes local, solicitând acordul Consiliului Judeţean pentru schimbarea destinaţiei unor fonduri alocate bugetului local. Astfel, în locul unor lucrări la baza sportivă, Ionel Michiu este hotărât să efectueze lucrări de reparaţii la clopotniţa unei biserici din comună, dar şi să investească în câteva obiective de interes public.

Moară publică pentru localnici

După ce în Valea Cernei tradiţţia morilor a dispărut, edilul din Stăneşti vrea să deschidă o moară publică pentru măcinarea cerealelor. Singura moară deschisă în prezent în zonă se află în Lădeşti, iar clienţii acesteia se plâng de apucăturile proprietarului. „Este o moară deschisă în Lădeşti, dar distanţa este lungă până acolo, iar lumea se plânge că proprietarul îi cam înşeală. Vom investi 40.000 lei în amenajarea unei mori publice cu un program clar stabilit în cursul săptămânii. De anul viitor, sper ca locuitorii comunei să nu mai fie nevoiţi să bată kilometri întregi cu căruţa. Să ştiţi că este necesară această investiţie. Lumea investeşte în continuare în agricultură şi au nevoie şi de o moară. În plus, va genera şi un loc de muncă. Nu ne vom opri doar aici. Pe lângă moară, vrem să deschidem şi un gater. Dacă tot le-am dat oamenilor pădurile, cei care decid să taie să aibă unde să îşi prelucreze lemnul”, explică Ionel Michiu. Pe lângă apariţia a câteva locuri de muncă, edilul din Stăneşti speră ca taxele rezultate din cele două activităţi să dea „roade” la bugetul local pe viitor.

"Este o moară deschisă în Lădeşti, dar distanţa este lungă până acolo, iar lumea se plânge că proprietarul îi cam înşeală. Vom investi 40.000 lei în amenajarea unei mori publice.", Ionel Michiu, primar Stăneşti

Şase kilometri de drum local, pregătiţi pentru asfaltare

În cursul acestei luni, Primăria Stăneşti va posta pe SEAP anunţul de contractare a lucrărilor de reabilitare a două drumuri locale din comună. „Este vorba de două drumuri din comună: Săneşti-Cuculeşti şi Vârleni-Zimnic. Au o distanţă de aproape şase kilometri. Finanţarea acestor lucrări va fi făcută prin HG 577”, mai spune primarul Michiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...