Actualitate

Cinci femei din Craiova, bănuite de furt din locuinţă, depistate la Călimăneşti de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti şi Serviciului Rutier au depistat, ieri 4 iunie, pe Drumul Naţional 7, pe raza localităţii Călimăneşti, cinci femei bănuite de furtul a 50.000 de lei şi 100 de euro, dintr-o locuinţă, din judeţul Sălaj.

Ieri, 4 iunie, poliţiştii din cadrul I.P.J. Sălaj au informat poliţiştii vâlceni cu privire la furtul sumei de 50.000 de lei şi 100 de euro dintr-o locuinţă, din localitatea Garcei, judeţul Sălaj, de către mai multe femei ce se aflau într-un autoturism înmatriculat în Vâlcea. Acestea ar fi oprit autoturismul în faţa locuinţei unui bărbat, pe motiv că nu mai aveau apă la motor. În timp ce bărbatul ar fi mers cu una dintre femei la fântână pentru a lua apă, o alta ar fi intrat în casă de unde ar fi sustras suma de 50.000 de lei şi 100 de euro.

Iniţial, poliţiştii vâlceni au desfăşurat activităţi de verificare la domiciliul persoanei pe numele căreia era înmatriculat autoturismului, constatând că acesta din urmă îl înstrăinase de puţin timp. Totodată, au fost instituite filtre în scopul depistării autoturismului în trafic.

Autoturismul a fost depistat în zona Căciulata, de către poliţiştii din Călimăneşti şi serviciul Rutier, cu sprijinul unui poliţist, din cadrul Poliţiei oraşului Dumbrăveni - I.P.J. Sibiu. Acesta a observat autoturismul în localitatea Lazaret şi a urmărit-o cu autoturismul personal, aflându-se în timpul liber, până în Călimăneşti, ţinând legătura telefonică cu colegii din cadrul I.P.J. Vâlcea.

Poliţiştii au găsit asupra femeilor şi într-o geantă, pe care una dintre acestea reuşise să o ascundă sub o tablă din apropierea terasei unui restaurant din zonă, suma de 50.500 de lei, 100 de euro şi 23.500 forinţi maghiari.

De asemenea, au fost găsite 5 telefoane mobile şi mai multe bijuterii, inele, cercei, brăţări şi lănţicuri.

Cele 5 femei au fost preluate de către poliţiştii din cadrul I.P.J. Sălaj, faţă de acestea efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La datorie, chiar şi în timpul liber!

Pentru Florentin, ziua de 4 iunie se anunţa una ca oricare alta în care se întorcea de acasă, din judeţul Vâlcea, în Dumbrăveni, unde, ca agent de poliţie, urma să intre de serviciu, în schimbul 3.

Era 7 seara când a pornit la drum, pe Valea Oltului. Peste 20 de minute era informat că a fost dată în urmărire o maşină despre care se presupunea că, de dimineaţă, fusese folosită de persoane necunoscute care furaseră bani şi bunuri în valoare de peste 50.000 de lei dintr-o locuinţă din Garcei, judeţul Sălaj.

La scurt timp după ce a primit informarea, în zona localităţii Lazaret, Florentin a observat autovehiculul care circula din sens opus.

Fără să ezite, a întors maşina şi a pornit în urmărire. I-a anunţat de urgenţă pe colegii vâlceni şi a stat în permanenţă în legătură cu ei până când, în Călimăneşti, femeia care conducea maşina urmărită a tras pe dreapta într-o parcare.

Florentin a stat la distanţă, neobservat, urmărind toate mişcările celor cinci femei aflate în maşină. Astfel, a putut vedea unde ascund ”prada”, după sosirea poliţiştilor vâlceni indicându-le cu precizie locul de unde au fost recuperate toate bunurile şi întreaga sumă de bani reclamate ca sustrase.

Mai departe, lucrurile şi-au urmat cursul firesc. Cele cinci femei au fost predate poliţiştilor sălăjeni, prejudiciul a fost înapoiat persoanei păgubite, iar ancheta continuă pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.

Dincolo de adrenalina urcată la cote maxime, Florentin se simte împlinit. El spune cu modestie că şi-a făcut datoria şi nimic altceva.

Ca proaspăt absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, misiunea lui este la început de drum, iar calea este lungă şi grea.

Dar exemplul lui ne face mândri şi ne dă speranţă, încă o dată, că vom onora cu brio uniforma de poliţist şi oamenii de lângă noi.

După toată întâmplarea, Florentin a ajuns în Dumbrăveni şi a intrat în serviciu conform planificării!


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...