Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila-FC Olt 2-0

Dependenţa de Voinea

Atacantul împrumutat de la Pandurii, Albert Voinea, a făcut din nou diferenţa pentru Damila, care a câştigat derbyul oltean, 2-0, cu FC Olt

Vârful Albert Voinea (19 ani) a fost din nou jucătorul decisiv pentru alb-verzi, acesta reuşind o „dublă” pentru Damila în minutele 3 şi 39. A deschis scorul dejucând pasul la ofsaid făcut de apărarea slătineană şi l-a majorat transformând un penalty scos de Ad. Popa.

Cu opt goluri la activ, rapidul atacant al Damilei este golgeterul Ligii a 2-a. „Voinea e golgeterul seriei, dar mai are multe de învăţat ca să ajungă la nivelul Ligii 1, mai are de muncă pentru a fi mai des pe sticlă. El are contract cu noi până în vara lui 2013, nu poate pleca până atunci”, a spus la final antrenorul măciucanilor, Erik Lincar.
Apărarea vâlcenilor rămâne imbatabilă în jocurile de pe teren propriu, la Drăgăşani, unde doar Poli a plecat neînvinsă. De această dată, poarta vâlceană a fost păstrată intactă de debutantul Dragoş Geantă (20 ani), fratele mai mic al atacantului Bogdan. La debutul său în eşalonul secund, Dragoş a făcut o partidă bună, dar a avut şi noroc la bara lui Anghelina din finalul primei părţi.
Dacă Damila a controlat prima repriză, în care a marcat de două ori, slătinenii au fost mai activi în partea secundă, fără a îşi crea însă ocazii clare. Lircă a fost aproape de un gol antologic de la mijlocul terenului, dar şutul său a trecut puţin peste poartă.
După succesul cu Slatina, Damila rămâne pe locul 3, menţinând cursa pentru a termina turul pe primele două locuri. În schimb, FC Olt a ajuns la şapte meciuri fără victorie şi rămâne în subsolul clasamentului.

Niculescu, pus pe liber

"Voinea e golgeterul seriei, dar mai are multe de învăţat ca să ajungă la nivelul Ligii 1, mai are de muncă pentru a fi mai des pe sticlă. El are contract cu noi până în vara lui 2013, nu poate pleca până atunci.", Erik Lincar, antrenor Damila

Portarul Vlad Niculescu a fost pus pe liber săptămâna trecută şi astfel Erik Lincar termină turul doar cu doi goalkeeperi, Botaş şi D. Geantă. „Niculescu nici nu s-a impus în echipă, el venea după o accidentare gravă, în plus, avea o atitudine necorespunzătoare. Noi impunem disciplină la Damila, i-am reziliat contractul”, a spus preşedintele clubului, Luci Munteanu. După ce a apărat în urmă cu doi ani în Liga 1, la Sportul, Niculescu a fost titular o singură dată în acest tur, în jocul cu Unirea.

Lincar: „Să jucăm la fel şi în deplasări”

Tehnicianul Damilei, Erik Lincar, a reuşit să menţină defensiva impenetrabilă la jocurile de la Drăgăşani. „A fost un joc extrem de dificil, cred că Slatina este o echipă bună a seriei, dar, după rezultate negative, e greu să ieşi din subsolul clasamentului. Cred că după venirea colegului Papură, este altă filozofie, FC Olt va arăta altfel în retur, mai ales că încearcă să joace, dar e greu în scurt timp să se vadă mâna antrenorului. A fost o repriză bună pentru noi, la pauză le-am spus jucătorilor să nu ne mai asumăm riscuri, să nu ne mai expunem, să închidem jocul. Nu am primit niciun gol acasă, e foarte important, pe viitor mi-aş dori evoluţii mai bune şi în deplasare, ultimele două rezultate nu ne fac cinste. Bine că am obţinut punctele, chiar dacă am avut un joc mai urâţel ca exprimare”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...