Actualitate

Trei cetăţeni din Irak şi Siria, depistaţi la P.T.F. Calafat, ascunşi printre profile PVC

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat trei cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi într-un microbuz, condus de un cetăţean bulgar.

În dimineaţa de 31.05.2019, la ora 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta tâmplărie PVC din Bulgaria, în Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiţi trei cetăţeni străini, ascunşi printre profilele PVC.
În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi bărbaţi sunt din Irak şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.
De asemenea, şoferul autovehiculului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se inpun.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...