Economic

Leonardo Badea (ASF): Reuniuni strategice de nivel înalt organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară la Bucureşti

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găzduit la Bucureşti, în luna mai, întâlnirile Consiliilor Supraveghetorilor (Board of Supervisors) ale Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) şi ale Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA).

Aceste evenimente fac parte din seria întâlnirilor organizate anual de forurile de decizie ale celor două autorităţi.

În cadrul întâlnirii Strategy Day a EIOPA discuţiile s-au axat pe interacţiunea dintre instrumentele micro şi macro prudenţiale pentru gestionarea riscurilor la adresa stabilităţii financiare din perspectiva sectorului de asigurări, precum şi pe aplicarea unor tehnologii inovative în activitatea de supraveghere.

ESMA a discutat informal la rândul său cu membrii Consiliului Supraveghetorilor pe marginea obiectivelor strategice ale ESMA pentru următorii ani, precum şi cadrul pentru protecţia investitorilor.

“Ca membru al EIOPA şi ESMA susţinem activitatea celor două autorităţi europene, atât la nivel de decizie cât şi în cadrul grupurilor de lucru şi al comitetelor permanente, prin implicarea membrilor conducerii ASF şi a experţilor noştri. Ne bucurăm că am fost gazda acestor două reuniuni strategice, de nivel înalt, care au prilejuit un dialog de conţinut pe marginea unor subiecte relevante, de actualitate pentru dezvoltarea pieţelor financiare”, a declarat Preşedintele ASF, domnul Leonardo Badea.

ASF este o autoritate activă la nivel european şi internaţional având o contribuţie directă la activitatea instituţiilor europene precum EIOPA, ESMA, Comitetul European pentru Risc Sistemic (ESRB) şi internaţionale precum Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări (IAIS), Organizaţia Internaţională a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO) şi Organizaţia Internaţională a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...