Special

Pepenii din Dăbuleni sunt în pericol

Bursucii au dat atacul la culturile de pepeni

Tone de pepeni sunt în pericol, la Dăbuleni, în judeţul Dolj, localitate renumită pentru cei 2000 de producători. De câteva zile, bursucii şi iepurii au apărut în culturile oamenilor şi se înfruptă din delicioşii pepeni.

"Pepenele de Dăbuleni în momentul de faţă a crescut, iepurii şi bursucii au început să ne pună probleme. Sperăm să se facă cât mai repede să-i împărţim cu voi, iubitorii se pepene de Dabuleni!”, spusne Vasile Bogdan, unul dintre cultivatori.

Oamenii sunt disperaţi şi şi-au achiziţionat tunuri speciale care scot sunete care să sprerie animalele care le dau bătăi de cap şi i-ar putea lăsa fără culturi.

Anul trecut, pepenii de Dăbuleni au ajuns deja în pieţele din ţară mai devreme. S-au copt cu cel puţin 10 zile mai devreme decât ar fi fost normal. Cultivatorii au explicat fenomentul prin vremea deosebit de caldă de la sfârşitul primăverii.

S-au vândut cu 3,5 lei kilogramul.

Anul trecut, fermierii români au cultivat pepeni verzi şi galbeni pe o suprafaţă totală de 26.000 de hectare, iar producţia a fost de peste 506.000 de tone.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...