Eveniment

Milionarul severinean Constantin Bădescu, arestat preventiv

Alţi patru complici ai acestuia sunt căutaţi de poliţişti şi daţi în consemn la frontieră

Omul de afaceri severinean Constantin Bădescu, unul dintre cei mai bogaţi mehedinţeni, împreună alţi patru inculpaţi, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile la începutul lunii sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni, printre care evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul în acest dosar este estimat de anchetatori la circa 12 milioane de euro. Bădescu a fost reţinut joi seară alături de alte persoane sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Bădescu, dispărut pentru o zi

Vineri după-amiază, respectivii au fost prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Audierile s-au prelungit până aproape de miezul nopţii, iar hotărârea a fost pronunţată în jurul orei 1:00. Şedinţa de judecată a fost condusă de judecătorul Ionela Ţamblac, şeful secţiei penale a Tribunalului Mehedinţi. Probele adunate la dosar de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi, sub coordonarea procurorului DIICOT Mehedinţi Constantin Şopalcă, s-au dovedit a fi solide. Din cele şapte propuneri de arestare preventivă, cinci au fost admise de instanţă. La expirarea ordonanţei de reţinere, Bădescu şi ceilalţi patru complici ce urmau să primească mandate de arestare au părăsit sala de judecată şi, fiind de negăsit, au fost daţi în urmărire naţională şi internaţională. Doar Bădescu s-a predat poliţiei sâmbătă seara, restul persoanelor fiind în continuare de negăsit.

Recursul se va judeca la Curtea de Apel Craiova

Omul de afaceri mehedinţean are o avere estimată la puţin mai mult decât prejudiciul în care este cercetat de DIICOT

Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii S.C.C.O. Mehedinţi au stabilit faptul că, în perioada 2009 - 2012, persoanele vizate s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop emiterea şi implicit înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu peste 12.000.000 de euro. După pronunţarea sentinţei, avocaţii au formulat recurs împotriva măsurii arestării preventive, care va fi judecată de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Milionarul severinean Constantin Bădescu are o avere estimată la circa 15 milioane de euro. El deţine două restaurante în municipiu, precum şi mai multe societăţi de transport şi de construcţii.

Firmele lui Bădescu, cu lipici la bani publici

Cunoscut ca unul din oamenii de afaceri cei mai influenţi din Mehedinţi, Constantin Bădescu este proprietarul unor firme de transport local şi regional, desfăşoară activităţi în domenii precum distribuţia de produse alimentare şi băuturi, restaurante şi construcţii. Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câştigat cel puţin şapte licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi şi Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activităţi Nucleare, dar şi cu RAR. Multe dintre licitaţiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinţi au fost câştigate de firmele deţinute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din oraş, are finanţare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...