Actualitate

Dezastru în Corabia-Olt

Zeci de copaci au fost smulşi din pământ de o furtună puternică

Oraşul Corabia a fost lovit miercuri seara de o furtună violentă care a provocat pagube însemnate. Au fost smulse acoperişuri, copaci doborâţi, stâlpi de electricitate din beton rupţi în două, fire de electricitate căzute la pământ, circulaţie blocată pe drumul Naţional DN54 şi DN 54 A, şi pe alte străzi din oraş.

Primarul orasului Corabia, Iulică Oane a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă unde s-a hotărât cum se va acţiona pentru reluarea traficului şi pentru îndepărtarea copacilor şi a stâlpilor căzuţi pe carosabil.

Peste 17 pompieri, cu autospeciale pentru primă intervenţie şi accesorii specifice, au acţionat pe parcursul nopţii pentru îndepărtarea efectelor produse de vântul puternic, în oraşul Corabia.
Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a 22 de copaci, trei stâlpi de curent electric, un panou publicitar şi un acoperiş. Nu au fost înregistrate victime, iar trei autoturisme parcate au fost avariate uşor.
Concomitent cu misiunile militarilor, echipaje din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Corabia şi societăţii de distribuţie a energiei electrice, cu sprijinul structurilor MAI ( poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră ), au acţionat pentru îndepărtarea efectelor negative.

Din datele transmise de operatorul de energie electrică, şase puncte de transformare au fost afectate, iar aproximativ 25 la sută din consumatorii casnici din oraşul Corabia nu sunt alimentaţi cu energie electrică. Echipele se află în teren pentru remedierea situaţiei.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...