Monden

Vladimir Purdel, actor la Teatrul Anton Pann în filmul „Romanian Tradition” prezentat la TIFF 2019

Începe TIFF-ul, cel mai important festival de film est-european şi primul festival internaţional competitiv de film de lungmetraj din România. La Cluj, timp de o săptămănă, în perioada 31 mai - 9 iunie, va fi sărbătoare. Programul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, include peste 200 de titluri venite din întreaga lume. Printre ele se numără şi filmul „Romanian Tradition”, un scurtmetraj în regia cunoscutului actor şi prezentator, Pavel Bartoş. Comedia pe care o semnează este bazată pe o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească. Din distribuţie fac parte, alături de Pavel Bartoş, nume consacrate ale cinematografiei româneşti precum: Adrian Titieni, Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu, Alexandru Ion, Ruxandra Maniu şi Vladimir Purdel, actor de la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea.

Am venit cu această precizare pentru a vă convinge, dacă mai era nevoie, de valoarea actorilor celor care au lucrat si mai lucrează la Teatrul Anton Pann. Patru ani la rând, actorii: Mădălina Ciotea, Cătălin Vieru, Vlad Bîrzanu şi Reko Sasz, au reprezentat cu cinste, numele Teatrului Anton Pann la TIFF, in cadrul programului ”10 pentru film”. Mai adăugăm şi numele unei alte actriţe, Simona Arsu, cea care a jucat în filmul lui Nae Caranfil, “6,9 pe scara Richter” prezentat în premieră pe scena acestui festival.

Iată, acum un alt actor, Vladimir Purdel, ne face cinstea de a urca pe scena acestui festival în filmul regizat de Pavel Bartoş „Romanian Tradition”. Poate vă întrebaţi cine este Vladimir Purdel? Este un tânăr actor extrem de talentat. Născut în 1989 la Alexandria, Vladimir a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragial, Bucureşti. Se remarcă după băncile facultăţii, în 2012 primind Premiul de interpretare pentru cel mai bun rol principal masculin la Festivalulului Internaţional Studenţesc de Teatru, Film şi Fotografie „Hiperion Stud Fest 2012” pt rolurile Marvin şi Stu din spectacolul California Suite, regia Tudor Lucanu. A avut şi are colaborări şi cu alte teatre din ţară. Până acum a avut diverse roluri şi în filme: „Nu ati vazut-o pe Amalia?”; „Caliban si Prospero”, regia Adrian Bulboaca; „Gloria”, regia Mara Ionescu; “Lumea e a mea”, regia Nicolae Constantin; “Offstage”, regia Andrei Hutuleac.

Din 2017 este actor al Teatrului Anton din Rm Vâlcea şi până acum l-aţi urmărit în următoarele spectacole: Nerium Parrk” de Josep Maria Miró, regia şi scenografia Tudor Lucanu; “Ubu rege” regia, Tudor Lucanu; TNT un spectacol de improvizaţie exploziv realizat de Mihaela Sîrbu; Portofele Virtuale, regia David Schvartz şi ”Emisie- Titanic Vals” regia Matei Lucaci Grunberg. După prezentarea de la TIFF 2019, filmul lui Pavel Bartoş „Romanian Tradition”, în care joacă şi Vladimir Purdel, va putea fi urmărit şi în cinematografele din România. Succes, Vladimir, aşteptăm să vedm filmul, dar să te vedem şi în reprezentaţiile de pe scena Teatrului Anton Pann!

La cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, de la Cluj, vedeta de anul acesta va fi actorul, regizorul şi producătorul American, Nicolas Cage. El va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuţia Adusă Cinematografiei Mondiale.

TIFF rămâne unul dintre cele mai importante festivaluri de film din estul Europei şi cel mai important eveniment dedicat filmului din România, fiind poziţionat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...