Special

Lucrări inedite

Marcel Duţu, artistul din Olt care realizează picturi cu componente electronice

Artistul Marcel Duţu de la Drăgăneşti-Olt face lucrări unice. Şi asta pentru că multe dintre ele conţin....componente electrice şi electronice.

Este un artist neconformist. Chiar el o recunoaşte. Marcel Duţu strânge piese electronice şi le lipeşte pe câmpul de lucru, care poate fi carton, pânză sau placaj. Lipeşte rezistenţe, fire electrice de diferite grosimi şi lungimi, diode, bobine mici, plăci de bază din computere, procesoare, plăci video, plăci de sunet, bucăţi de hard disc, resturi de tastatură zdrobită. Apoi artistul îşi prepară vopselele şi începe să picteze. Ceea ce iese poate fi un copac, un peisaj, un om sau altceva.

„Pentru mine arta este ca un câmp nemărginit, ca un continuu început. Arta nu are sfârşit, este ceva care te macină mereu", spune artistul.

Lucrări ale artistului se găsesc în numeroase colecţii particulare şi de stat din România (pictură murală), precum şi în colecţii particulare din Germania şi Italia.
Dintre marii artişti clasici români îi sunt aproape de suflet Nicolae Tonitza şi Ion Luchian, iar dintre cei contemporani îl emoţionează Suzana Fântânaru şi Constantin Catargiu. La nivel universal artistul de la Drăgăneşti-Olt se simte atras de olandezul Piet Mondrian, de rusul Vasili Kandinski, de Salvador Dali şi, deloc în ultimul rând, de marele Constantin Brâncuşi. Recinoaşte că este fascinat de textura cablajului, de traseele circuitelor electronice, şi aşa a ajuns să facă aceste lucrări.

„Simbolizează mişcarea oamenilor. Recunosc că a fost şi puţină îndrăzneală din partea mea în aceste lucrări”, mai spune artistul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...