Actualitate

Ritm alert al lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene din sud-vestul judeţului Vâlcea

Miercuri, 22 mai a.c., Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, împreună cu Directorul General RAJDP, Nicolae Vălimăreanu, s-au deplasat în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor în desfăşurare.

În prezent, se execută lucrări de modernizare şi reabilitare în patru zone în care nu s-a mai intervenit de aproximativ 40 de ani, din anul 1980, zone cu trafic ridicat de circulaţie şi zone cu potenţial economic şi turistic deosebit.

Un drum extrem de important care din punct de vedere al intensităţii traficului rutier are caracteristicile unui drum naţional este DJ 677F, sectorul Popeşti - Şirineasa - Galicea. Pe acest sector ultimul covor asfaltic s-a realizat în anul 1982. Acum, după aproximativ 40 de ani, pe raza comunei Popeşti, drumarii de la RAJDP Vâlcea cu fonduri repartizate de Consiliul Judeţean Vâlcea, execută lucrări de aşternere covor asfaltic, în lungime de 1,7 km.

În acelaşi timp pe drumul judeţean 643B, Diculeşti - Valea Mare - Măciuca - Stăneşti - Lădeşti - Roeşti, drum care se va reabilita în totalitate, pe întreaga lungime de aproximativ 36 km., cu finanţare PNDL II, în cadrul unui contract semnat de Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, lucrările sunt în plină desfăşurare. Se execută o serie de lucrări printre care: lucrări de extindere a platformei drumului pentru realizare părţii carosabile la o lăţime de 6 m.; transport, aşternere şi cilindrare material pietros.

Următoarea deplasare s-a realizat pe DJ 605C, Slăveşti - Alunu - lim. judeţ Gorj, unde s-au finalizat lucrările de asfaltare pe o lungime de 4,3 km. Un drum cu o importanţă deosebită care face legătura cu zona minieră Berbeşti - Alunu şi pe care pentru prima oară din anul 1980 s-a aşternut covor bituminos.

Un alt drum extrem de important pe care Consiliul Judeţean Vâlcea l-a inclus în programul de lucrări este DJ 676D, sectorul Alunu –Mateeşti – Stroeşti - Cernişoara, unde pe o lungime de 1,6 km. drumul este de pământ. Acest sector de drum este singurul nemodernizat din totalul de 16,2 km. Drumarii de la RAJDP Vâlcea execută lucrări pregătitoare aşternerii covorului asfaltic, iar prin realizarea acestei lucrări distanţa între cele 4 localităţi va fi scurtată cu cel puţin 15 km..

Toate aceste lucrări de reabilitare şi modernizare vor continua, conform programului de lucrări pentru anul 2019!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...