Administraţie

Două proiecte pentru reabilitarea infrastructurii de sănătate au fost admise pentru finanţare

Proiectele depuse de Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru modenizarea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor Secţiilor Boli Infecţioase şi Pneumologie I şi II ale Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin au primit finanţare cu fonduri europene pe Programul Operaţional Regional. Anunţul a fost făcut joi, 23 mai 2019, de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Vestea a venit la sfârşitul săptămânii trecute şi nu poate decât să mă bucure şi să îmi dea speranţa că ceea ce am gândit la întocmirea acestor proiecte se va împlini, în sensul că mehedinţenii vor avea o infrastructură de sănătate complet modenizată, la finalul implementării tuturor investiţiilor pe care le avem.

Avem în momentul de faţă cinci proiecte pentru infrastructura de sănătate admise pentru finanţare, în perioada următoare urmând, în cazul a trei dintre ele, să demareze procedurile de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie. Pentru cele două proiecte admise acum, vom semna contractele de finanţare în cursul săptămânilor viitoare.
Am încredere că şi cel de-al şaselea proiect depus, pentru eficientizarea energetică, recompartimentarea şi modernizarea unităţii centrale a Spitalului Judeţean va fi admis în cursul săptămânilor viitoare.

Trebuie spus că aceste proiecte au o valoare totală de 133 milioane lei, iar cofinanţarea şi cheltuielile neeligibile implică un efort deosebit din partea Consiliului Judeţean Mehedinţi pe care îl facem din dorinţa de a asigura mehedinţenilor un sistem de sănătate la standarde europene, iar personalului medical, condiţii bune de lucru.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Cota de cofinanţare a Consiliului Judeţean Mehedinţi este de puţin peste 2 milioane lei, în timp ce valoarea cheltuielilor neeligibile, asigurată tot de Consiliul Judeţean este de 32 milioane lei.

Detalii despre proiectele pentru infrastructura de sănătate, puteţi consulta în fişierele ataşate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...