Administraţie

Administraţia publică şi investitorii privaţi realizează noi investiţii de milioane de euro în Băile Olăneşti

Primăria Băile Olăneşti investeşte din bugetul propriu aproximativ 100.000 de euro pentru montarea de panouri solare la piscina închisă pe care o administrează, construită în parc, astfel încât apa să atingă permanent temperaturi optime chiar şi în sezonul rece.

De asemenea, angajaţii administraţiei publice locale au aproape finalizată documentaţia necesară depunerii la finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) a unui proiect care vizează executarea unui foraj în satul Pietriş pentru captarea de apă geotermală şi amenajarea unei reţele cu ajutorul căreia să se asigure încălzirea (agentul termic) atât pentru baza de agrement (ce va fi construită tot cu fonduri europene) cât şi pentru majoritatea blocurilor de locuinţe (inclusiv cele sociale) din staţiune. Primarul Son Vasilache a precizat că, în prezent, se aşteaptă avizele de la ANRM pentru completarea documentaţiei, valoarea estimată a proiectului investiţional fiind de şase milioane de euro.

De asemenea, edilul din Băile Olăneşti a ţinut să-i laude şi pe patru agenţi economici care deţin facilităţi de cazare şi tratament chiar în centrul staţiunii. “Au accesat fonduri europene în valoare de aproximativ trei milioane de euro cu care modernizează şi infrastructura de cazare, dar şi pe cea de wellness (centre Spa – n.r.) cred că vom vedea finalizate lucrările foarte curând. Toată lumea din Băile Olăneşti se străduieşte să progreseze şi să contribuie la atingerea unui standard de calitate a serviciilor turistice cât mai ridicat oferit de staţiunea noastră”, ne-a declara primarul Sorin Vasilache.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...