Politică

Hai la referendum: în democraţie, hoţii stau la puşcărie!

În 26 mai, pe lângă votul la alegerile europarlamentare, românii sunt chemaţi la vot şi pentru referendumul iniţiat de preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis. Prin intermediul acestui referendum, românii îşi pot exprima opţiunea cu privire la două aspecte extrem de importante: interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie şi interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională. Acest referendum iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis reprezintă cea mai importantă consultare populară din ultimii 30 de ani. În contextul atacurilor repetate şi a asaltului majorităţii parlamentare PSD-ALDE asupra justiţiei din ultimii ani, preşedintele Klaus Iohannis acordă posibilitatea cetăţenilor României de a spune dacă sunt sau nu sunt de acord cu faptul că în democraţie, hoţii trebuie să stea la puşcărie. Răspunzând cu DA la ambele întrebări, românii vor putea bloca intenţia PSD-ALDE de a-şi da legi cu dedicaţie şi vor repune România pe drumul normal al luptei împotriva corupţiei şi pe drumul european al prosperităţii.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, invită toţi vâlcenii să voteze la referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis şi să spună dacă doresc sau nu să trăiască într-o ţară europeană în care hoţii stau la puşcărie. Parlamentarul liberal Cristian Buican le reaminteşte tuturor persoanelor publice, oamenilor politici sau jurnalişti, că au obligaţia morală de a îndemna cetăţenii să îşi exprime opţiunile, atât la scrutinul pentru alegerile europarlamentare cât şi la referendum. Preşedintele PNL Vâlcea este de părere că politicienii care îndeamnă la boicot sunt iresponsabili şi dovedesc că şi-au pierdut busola morala.

”Invit toţi vâlcenii la vot, pe 26 mai, atât pentru alegerile europarlamentare cât şi pentru referendum. Votul este un drept câştigat cu greu. În 1989 au murit oameni ca noi să putem astăzi să votăm. Politicienii care îndeamnă la boicot întinează memoria acestor oameni care s-au jertfit pentru ca noi să putem astăzi vota. Indiferent de opţiune, trebuie să ne exprimăm votul. Referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis este despre un lucru simplu: în democraţie, hoţii trebuie să stea la puşcărie. Asta e esenţa celor două întrebări. Invit toţi vâlcenii să voteze PNL pentru europarlamentare şi să spună de două ori DA la referendum. Doar aşa vom putea să scăpăm de cei de la PSD-ALDE, care, de doi ani de zile, îşi bat joc de români şi România”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...