Politică

PSD a reuşit să demonstreze că austeritatea nu este calea de urmat

După ani tulburi de dominaţie a dreptei care a distrus multe valori, multe speranţe, multe destine, PSD a reuşit să demonstreze că austeritatea nu este calea de urmat.

De când este la guvernare, PSD a mărit salariile, a redus sau chiar a eliminat taxe, a promovat investiţii majore în infrastructură prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a oamenilor şi şi-a respectat promisiunea de a creşte pensiile, proces care va continua. De la 1 septembrie 2019, de exemplu, pensiile se vor majora din nou cu 15%. În aceste condiţii, valoarea punctului de pensie va avea valoarea de 1.265 lei. Şi nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari se va majora tot din 1 septembrie 2019 cu 10%. Valoarea indemnizaţiei va ajunge astfel la 704 lei. Aşa cum a spus preşedintele PSD Liviu Dragnea, în 2020 nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017.

Pe de altă parte, PSD a pus în aplicare o măsură mult aşteptată, aceea de recalculare a pensiilor celor care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care s-au pensionat anterior datei de 1 ianuarie 2011. Practic, pensiile acestor oameni vor ajunge la fel cu cele ale salariaţilor din aceeaşi categorie de muncă, dar care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011 şi care beneficiază deja de pensiile cuvenite pentru munca depusă.

“PSD a arătat că îi pasă de oameni şi că îi respectă pe pensionari, pe cei care, prin munca lor de o viaţă, au clădit această ţară. Majorarea pensiilor este dovada cea mai clară în acest sens. Constat acum cu neplăcută surprindere, cu amărăciune şi îngrijorare că pensionarii sunt huliţi şi umiliţi de persoane dubioase, evident la îndemnul unor partide din opoziţie care nu ştiu decât să instige la ură, la violenţe, la disensiune, la învrăjbirea românilor contra românilor. O astfel de atitudine este condamnabilă şi sunt sigur că va fi puternic sancţionată de către electorat pe 26 mai şi la alegerile care vor urma!”, ne-a declarat Vasile Negoescu, consilier judeţean şi preşedintele Organizaţiei de Pensionari a PSD Argeş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...