Ultima Oră

CET Craiova, amendat cu 100.000 de lei pentru poluarea de la Şimnic

SE Craiova II a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru poluarea de acum câteva zile, când localnicii din Şimnic au fost nevoişi să foloasescă măşti de protecţie pentru a ieşi din case.

"ÎN data de 13.05.2019, ca urmare a condiţiilor meteo extreme (cod galben de vânt) s-a produs fenomenul de spulberare a particulelor fine de praf de pe Depozitul de zgură şi cenuşa Valea Mănăstirii, aparţinând Sucursalei Electrocentrale Craiova II. Fenomenul a fost semnalat de mai mulţi cetăţeni ai comunei Şimnicu de Sus, care au transmis sesizări la Comisariatul Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu.

În cel mai scurt timp, comisarul-şef al Comisariatului Judeţean Dolj s-a deplasat în zona afectată şi a dispus un control la SE Craiova II pentru a analiza cauzele care au generat poluarea şi pentru a stabili măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. De asemenea, a fost solicitată prezenţa reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj pentru a efectua determinări privind calitatea aerului. Potrivit rezultatelor analizelor transmise de APM Dolj, au fost înregistrate depăşiri faţă normele admise la indicatorul PM 10 (pulberi în suspensie)", se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Totodată, întrucât Planul de măsuri întocmit de SE Craiova II, în 2018, pentru diminuarea spulberărilor, s-a dovedit ineficient, comisarii GNM au stabilit măsuri cu termene de îndeplinire privind umectarea depozitului în condiţii meteo deosebite, placarea cu pământ vegetal şi monitorizarea spulberărilor de către operator.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...