Actualitate

Colonel în rezervă, ”bingo acumulat” la infracţiuni

Colonelul în rezervă Walter Loga, fost comandat al UM 01541 Budieni, din judeţul Gorj, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, după ce a cerut şi primit bani de la militari din subordinea lui pentru a le prelungi contractele de muncă.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari l-au trimis în judecată pe Walter Loga pentru luare de mită (unsprezece acte materiale), primire de foloase necuvenite (patru acte materiale) şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial (treisprezece acte materiale), toate în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2004-2011, Walter Loga, în calitate de comandant al UM 01541 Budieni, a pretins şi primit, în mod repetat, de la 11 cadre militare din subordinea sa, sume de bani sau alte foloase de ordin material în cuantum total de 2.600 euro şi 4.400 lei pentru a le prelungi contractele de muncă în baza cărora aceştia fuseseră angajaţi în cadrul unităţii militare.
„De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul Loga Walter a primit, în mod repetat, de la patru cadre militare din subordinea sa, sume de bani sau alte foloase de ordin material în cuantum total de 300 euro şi 270 lei, după ce le aprobase acestora, conform procedurii legale, prelungirea contractelor de muncă sau transferul de la o unitate la alta!, a precizat DNA. Procurorii îl acuză pe Walter Loga şi de faptul că, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, a obligat în mod repetat 13 cadre militare din subordine să muncească în timpul lor liber, inclusiv în perioadele de concediu de odihnă, gratuit, în gospodăria acestuia şi pe alte proprietăţi ale sale. „Astfel, inculpatul a realizat pentru sine şi familia sa un folos material în cuantum total de 16.650 lei, rezultat din însumarea contravalorii tuturor zilelor de muncă prestate în aceste condiţii de către subordonaţii săi”, notează procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanţei. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale lui Walter Loga, pentru acoperirea prejudiciului şi asigurarea restituirii sau confiscării speciale a sumelor de bani primite de acesta de la subordonaţii săi. În această cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...