Sport

Doi arbitri îşi dispută aprig şefia AJF Vâlcea. Notorietatea profesională pare a-l da favorit pe prim-divizionarul Adrian Comănescu

În echipă cu el va candida pentru funcţia de vicepreşedinte tot un tânăr, Lucian Munteanu, fost oficial la ex-divizionara Damila Măciuca, respectiv CSM Râmnicu Vâlcea

Vineri, 24 mai, începând cu ora 17.30, este programată Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vâlcea, prilej cu care vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, respectiv membri ai Comitetului Executiv. Pentru şefia forului fotbalistic judeţean au rămas în competiţie, până la urmă, doi arbitri: Adrian Comănescu şi Daniel Demetrescu (secretar al AJF până în prezent, sub conducerea lui Jackie Pintilie).

Comănescu şi-a prezentat vineri, 10 mai, în faţa presei, proiectul managerial şi echipa de colaboratori şi susţinători. El a pus accent pe o reformare din temelii a fotbalului judeţean, începând de la cel mai mic nivel, sectorul de copii şi juniori, dar fără a neglija cluburile de senior, explicându-şi intenţiile clar şi concis. “AJF Vâlcea este una dintre puţinele asociaţii din ţară care mai percepe taxe la nivel juvenil, asta deşi la nivel de FRF nu există această practică. Fac deja demersuri pentru a le achita acestor cluburi toate taxele printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, dar în ultimele luni am bătut foarte des la uşa mai multor autorităţi locale pentru a le cele sprijin. Am încredere că, împreună cu echipa mea, voi face din AJF Vâlcea un brand respectat mai mult la nivel naţional, în care să domine transparenţa şi profesionalismul”, a precizat Adrian Comănescu.

În cadrul lansării oficiale a candidaturii, Adrian Comănescu le-a avut alături pe câteva din fostele mari glorii ale echipei Chimia Râmnicu Vâlcea: Lucian Catargiu, Marian Başno, Dumitru Teleşpan, Gabriel Mangalagiu şi Cristian Lazăr, toţi deja consacraţi antrenori în prezent. De asemenea, el i-a prezentat şi pe cei pe care se va baza pentru monitorizarea şi coordonarea fiecărui eşalon fotbalistic de seniori: Gabi Glodeanu (Superligă, în prezent la Chimia 1973 Râmnicu Vâlcea), Lucian Briceag (Liga a IV-a, Viitorul Valea Mare) şi Iulian Dinucu (Liga a V-a, Viitorul Voiceşti). De asemenea, Comănescu a anunţat că pentru Comisia Judeţeană de Arbitraj se va baza pe sprijinul unui mare arbitru, recunoscut pe plan naţional, în cazul victoriei sale în alegeri.

Adrian Comănescu candidează pentru a doua oară pentru funcţia de preşedinte al AJF Vâlcea, acum încercând să-şi ia revanşa după ce, în 2015, Comitetul Executiv al AJF Vâlcea (la acea vreme condusă de Jackie Pintilie) i-a respins dosarul de candidatură pentru un motiv hilar. S-a considerat atunci că nouă ani petrecuţi anterior de Comănescu la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport nu se încadrau la cerinţele fişei postului pentru candidatură, care, conform articolului 26, punctul 3 din Statutul AJF Vâlcea, cereau ”minim patru ani în funcţia de preşedinte,vicepreşedinte, secretar general la AJF/LPF/FRF, membru al Comitetului/Biroului Executiv, preşedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/FRF/LPF sau preşedinte de club/asociaţie cu activitate de fotbal constituite după Legea 69/2000!”.

Deşi a preferat o altă strategie de comunicare, mult mai discretă în faţa presei locale generaliste, şi contracandidatul său Daniel Demetrescu va avea un cuvânt greu de spus la alegerile de vinerea viitoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...