Politică

Claudiu Manda: „Datoria publică a scăzut cu 2% pe timpul guvernării PSD”

Datoria publică a României, raportată la Produsul Intern Brut, a scăzut de la la 37,3% în 2016, la 35% din PIB în 2018. Asta plasează România pe o poziţie favorabilă, reconfirmată recent şi de agenţia de rating Fitch, care a oferit o perspectivă stabilă ţării noastre.

„Informaţiile vehiculate în spaţiul public sunt total eronate şi reprezintă o manipulare menită să denigreze activitatea Partidului Social Democrat din ultimii ani. Datoria publică a scăzut cu două procente pe timpul guvernării PSD. Asta spun cifrele foarte clar, EUROSTAT arătând că România a înregistrat, în ultimii ani, o creştere economică sustenabilă şi o scădere a procentului datoriei publice, raportat la PIB. De la preluarea guvernării, datoria publică a scăzut de la 37,3% din PIB în 2016, la 35,2% din PIB în 2017 şi 35% din PIB în 2018”, a explicat Claudiu Manda, candidat la alegerile europarlamentare.

Datele spun că ţara noastră se regăseşte în primele şapte locuri la cea mai mică datorie din Uniunea Europeană. Pe primul loc se află Grecia, cu 181%, urmată de Italia cu 132%, Portugalia cu 121,5%, Cipru cu 102,5% şi Belgia cu 102%, România aflându-se pe locul 21 din 28 de state.

„Cei care doresc să afecteze imaginea României în faţa cetăţenilor şi în lume vorbesc fără cifre în faţă, însă oamenii trebuie să afle adevărul. Cifrele spun adevărul şi nu supoziţiile sau mesajele de propagandă din campania electorală. România se află într-un punct bun în momentul de faţă, iar asta se datorează guvernării excelente din ultimii ani. PSD are, acum, cel mai performant guvern, care s-a preocupat de soarta României pe toate planurile. Nu am îndatorat ţara, ci am scăzut datoria publică, reuşind, în acelaşi timp, să creştem nivelul de trai al cetăţenilor. Cu asta ne-am ocupat noi. În acelaşi timp, strategia de campanie şi programul de guvernare al opoziţiei se numeşte fake news”, a mai precizat Claudiu Manda.

Recent, agenţia de rating Fitch a reconfirmat atât calificativul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, cât şi perspectiva stabilă a ţării noastre.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...