Sport

Handbal feminin, Liga Florilor

Vâlcea este în sărbătoare! SCM a câştigat campionatul la handbal feminin!

Titlul se întoarce acasă după o pauză de şase ani. SCM Rm. Vâlcea este noua campioană a României la handbal feminin, după ce a învins CSM Slatina cu 29-26 în penultima etapă

Vâlcea e din nou campioana României la handbal feminine, după o pauză de şase ani. Sport Club Municipal, echipă susţinută de Primăria Rm. Vâlcea, a devenit duminică, matematic, campioana României după ce a trecut cu 29-26 de CSM Slatina.

Nerăbdătoare să îmbrace tricourile de campioane, vâlcencele nu s-au mai concentrat prea mult la joc. Au condus, totuşi, în permanenţă, 14-12 la pauză, s-au desprins şi la 6 goluri, pentru ca la final să se impună cu 29-26. Cei 3.000 de vâlceni, care au umplut Sala Sporturilor „Traian”, au fost şi ei nerăbdători să-şi vadă din nou favoritele pe podium. Uitaseră această senzaţie din 2013, de la dispariţia Oltchimului.

„Uite-le, uite-le, uite campioanele!”, „Cine e pe primul loc, Vâlcea e!” sau „Campioana României suntem noi!”, au cântat fanii, care le-au susţinut necontenit pe favorite. Căpitanul echipei, Iulia Dumanska, a primit trofeul de campioană de la preşedintele FRH, Alexandru Dedu, iar la Rm. Vâlcea s-au auzit din nou acordurile melodiei „We are the champions!”.

„E o seară specială. Primul titlu din carieră, un titlu care nu se uită niciodată. Sunt mândră de parcursul nostru, de fete, de evoluţia unui sezon pe care l-am început din postura de outsider. La 22 de ani, să fii campioana României e un lucru extraordinar! Anul trecut, pe 11 mai, câştigam Cupa EHF cu Craiova. Acum, pe 12 mai, un an mai târziu, sunt campioană a României. Mă bucur nespus”, a declarat Iulia Dumanska, portarul „naţionalei” României, care a urcat pe podium înfăşurată în tricolor.

Florentin Pera, antrenorul de la SCM Rm. Vâlcea, a câştigat şi el, ca majoritatea fetelor din lot, primul titlu de campion. Pera a preluat Vâlcea la începutul sezonului şi a făcut adevărate minuni într-un timp foarte scurt.

„Este un vis devenit realitate. E multă muncă, multă sudoare în spatele acestui succes. Am avut un an extrem de greu având în vedere că am luptat cu una dintre cele mai bune echipe ale Europei, CSM Bucureşti. Am crezut însă mereu în forţele noastre, după ce am câştigat Supercupa, încrederea a crescut. Le mulţumesc fetelor, am făcut o echipă minunată şi sunt mândru de ceea ce am realizat”, a declarat Pera.

Din sezonul următor, Vâlcea va reveni în grupele Ligii Campionilor, competiţie pe care Oltchim a fost aproape s-o câştige în 2010, când a jucat finala cu Viborg.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...