Administraţie

Guvernul reabilitează infrastructura principală de irigaţii în Mehedinţi

Programul de Guvernare prevede investiţii în sistemul de irigaţii. În Mehedinţi, în cursul anului trecut s-a reabilitat staţia plutitoare de la Salcia şi au fost alocaţi, prin bugetul de anul acesta, aproximativ 60 milioane lei pentru a se reabilita cele două amenajări de irigaţii de la Crivina -Vânju Mare şi Izvoarele -Cujmir.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, vicepreşedintele Ionică Negru, prefectul Nicolae Drăghiea şi directorul general al AFIR, Florin Ionuţ Barbu au participat astăzi la Salcia, la o întâlnire cu primarii localităţilor implicate în proiectul de reabilitare a amenajărilor de irigaţii şi fermieri care lucrează suprafeţe importante de teren în această zonă.

“În cadrul întâlnirii pe care am avut-o am încercat să identificăm problemele şi să găsim soluţii pentru înfiinţarea de organizaţii de utilizatori de apă. Aceste structuri sunt necesare în vederea întocmirii proiectelor pentru atragerea de fonduri europene în valoare de un milion euro pe Măsura 4.3 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, bani care vor fi folosiţi pentru realizarea infrastructurii secundare de irigaţii. Asta înseamnă că statul investeşte în infrastructura de bază şi asigură apa gratuit pe canal, dar mai departe, fermierii trebuie să se implice ca să poată iriga. I-am rugat pe domnii primari să sprijine această iniţiativă a Guvernului şi prin implicare, putem reînfiinţa sistemul de irigaţii în Mehedinţi.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, la finalul întâlnirii.

La amenajarea de apă Crivina - Vânju Mare aceste asociaţii s-au înfiinţat, au realizat proiectele şi au mari şanse să fie eligibile şi să primească finanţare.
Cu fondurile guvernamentale, în cursul anului viitor se vor face lucrările la infrastructura principală, iar dacă lucrurile merg conform discuţiilor de astăzi, din 2020 se va iriga în judeţul Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...