Monden

Prima ediţie a festivalului de folclor „Domnica Trop”

Tineri talentaţi care duc mai departe valorile mehedinţene autentice şi cântecul popular din toată ţara au participat duminică, 12 mai 2019, la prima ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Populară “Domnica Trop”, organizat de Primăria Isverna, Consiliul Judeţean Mehedinţi, prin Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, cu sprijinul Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, în localitatea Isverna.

“Am luat decizia organizării unui astfel de eveniment la sfârşitul anului trecut când i-am acordat titlul de onoare al judeţului marelui nostru rapsod, Domnica Trop. Când i-am văzut pe concurenţii înscrişi, m-am bucurat să constat că cea care a fost declarată tezaur uman viu este în continuare un reper pentru tânăra generaţie. Îi felicit pe toţi participanţii şi îi asigur pe mehedinţeni de continuitatea acestui eveniment. Mamei Domnica îi doresc multă sănătate, viaţă lungă şi frumoasă, pe măsura talentului cu care ne-a încântat!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Festivalul a fost organizat în aceeaşi zi cu Sărbătoarea Liliacului, serbare câmpenească de tradiţie în nordul judeţului Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...