Actualitate

Nave de război, la Severin

Două nave de război din dotarea marinei militare naţionale au acostat la Drobeta Turnu Severin, în călătoria lor efectuată pe frontiera fluvială a ţării.

Prefectul judeţului, domnul Nicolae DRĂGHIEA a primit onorul militar, după care, alături de parlamentari mehedinţeni, conducerea administrativă a judeţului Mehedinţi şi Primăriei Drobeta Turnu Severin, a asistat la momentul solemn de ridicare a pavilionului şi a vizitat navele, care au fost fabricate la Drobeta Turnu Severin în concepţie 100% românească.

Monitorul ”Catargiu”, navă militară de război aparţinând Statului Major al Forţelor Navale, construită pe Şantierul Naval Drobeta Turnu Severin în anii 1993-1996, s-a întors acasă astăzi pentru câteva ore, fiind acostată în Portul Drobeta Turnu Severin şi deschisă pentru vizitatori, alături de Vedeta Blindată 178. Este vorba despre o misiune de instruire a echipajelor pe Dunăre în cadrul căreia sunt programate şi intervale orare de vizitare din partea cetăţenilor în mai multe porturi ale Dunării.

Sâmbătă dimineaţa, navele militare au fost vizitate de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, alături de prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu şi parlamentarii de Mehedinţi Alina Teiş, Liviu Mazilu şi Vlad Bontea.

”Monitorul ”Catargiu”este o navă modernă, cu mare putere de lovire, prin echipamentele de luptă montate pe platformă. Are 115 guri de foc şi este cea mai puternică navă de luptă din dotarea Forţelor Navale, ceea ce ne face să fim mândri că a fost construită la noi în judeţ. Vreau să cred că avem în continuare resurse să continuăm construcţia de nave, iată, foarte performante, cum este Monitorul ”Catargiu”. Am avut ocazia fericită de a o vizita şi de a mă familiariza cu anumite obiceiuri ale militarilor care îşi desfăşoară activitatea pe navele de război, în această perioadă aflându-se într-un marş de instrucţie pe fluviu.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Echipajele navelor sunt formate din 100 militari, între care şi studenţi ai Şcolii Militare de Maiştri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...