Actualitate

Infecţiile din spital, în atenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) convocată astăzi de prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea, s-a dezbătut problema infecţiilor asociate actului medical în Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin, subiect care a reţinut atenţia tuturor reprezentanţilor instituţiilor implicate în gestionarea acestor situaţii, în ultimele zile.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi a dat asigurări că în această perioadă, toate eforturile sunt direcţionate către eliminarea bacteriei depistată, se prelevează probe la intervale scurte de timp, atât din sectorul septic al Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului, cât şi din celelalte secţii, astfel încât situaţia să fie ţinută sub control, iar bacteria să fie eliminată.

Mesajul transmis de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, managerului Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, prezent la şedinţa CJSU, dar şi personalului medical a fost legat de responsabilitatea fiecăruia pentru atribuţiunile pe care le are.

“Noi, la Consiliul Judeţean Mehedinţi, am alocat de mai multe ori fonduri pentru igienizare, pentru achiziţia de aparatură şi ne implicăm în mod direct în îmbunătăţirea condiţiilor din spital, prin proiectele cu finanţare europeană pe care le implementăm. Ceea ce se întâmplă în interior, ţine de munca fiecăruia, de felul în care personalul înţelege să îşi facă treaba şi să urmărească zi de zi situaţia, astfel încât să nu ne confruntăm cu infecţii. Noi nu putem interveni aici!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Sectorul septic al Secţiei ATI rămâne închis până ce analizele prelevate cu o frecvenţă ridicată, vor arăta că bacteria a dispărut.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...