Inedit

Elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 10, „în evaluare” la Parlament, alături de deputatul PSD Eugen Neaţă

Pe parcursul programului „Săptămâna Altfel”, adoptat de unităţile de învăţământ din România, elevii pot avea parte de câţiva ani de experienţe inedite, deloc comune activităţii lor de rutină, sub îndrumarea cadrelor didactice.

Una dintre „misiunile”, cel puţin interesante, le-a revenit elevilor de la clasa a IV-a A, de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea, care, la invitaţia deputatului Eugen Neaţă, au acceptat provocarea de a „inspecta” la Bucureşti, atât „scena” cât şi culisele Parlamentului.

Şcolarii, entuziasmaţi, dar şi foarte curioşi din fire, însoţiţi de învăţătoarea Bianca Voican, au avut astfel posibilitatea să cerceteze îndeaproape o locaţie copleşitoare cum este Palatul Parlamentului, dar şi să interacţioneze cu reprezentanţii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială de la Camera Deputaţilor. Elevii vâlceni au avut ocazia să vadă mai multe săli reprezentative, atât pentru activitatea Camerei Deputaţilor, cât şi pentru specificul arhitectonic al clădirii. Micuţii s-au declarat încântaţi de sala de plen şi de arhitectura Palatului Parlamentului.

Copiii au vizitat încăperile instituţiei de prestigiu, pe care, de altfel, le văzuseră doar la televizor şi au fost foarte receptivi la explicaţiile gazdelor care s-au străduit să le descrie, pe înţelesul lor, rolul Parlamentului, dar şi activităţile care se desfăşoară zi de zi acolo.

Elevii de clasa a IV-a nu au avut nicio reţinere atunci când a venit vorba să ocupe, fie şi temporar scaunele aleşilor care decid, printre altele viitorul acestei ţări, din care, evident, şi ei fac parte.

“Am avut deosebita plăcere să fiu gazda elevilor de clasa a IV-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea, care s-au bucurat de “Şcoala Altfel”, la Parlamentul României. M-a impresionat interesul acestor copii pentru felul în care se organizează dezbaterile parlamentare, activitatea din comisii şi plen, cum au loc consultările şi cum se iau deciziile. Pe de altă parte, vizitarea Palatului Parlamentului ca parte a patrimoniului istoric şi cultural naţional mi s-a părut foarte binevenită pentru educaţia acestor tineri minunaţi. Sunt convins că au avut parte de o experienţă frumoasă şi îi felicit pentru că s-au comportat atât de frumos pe timpul vizitei!", ne-a declarat deputatul Eugen Neaţă.

Copiii au intrat în rolul parlamentarilor, dorind să depună iniţiative legislative prin care oamenii să trăiască mai bine, să fie mai buni, iar ei să primească alocaţii mai mari.

Mai mult, graţie ospitalităţii reprezentanţilor Camerei Deputaţilor, elevii de 11-12 ani s-au simţit în largul lor, iar în timpul vizitei la Comisia de Muncă i-au uimit pe toţi cu abilităţile lor asemănătoare jurnaliştilor, care sunt dornici să clarifice multe aspecte. Copiii au adresat întrebări pertinente şi uşor incomode gazdelor şi au folosit termeni legislativi, ca nişte adevăraţi profesionişti.

„Foarte, foarte frumos. Îmi place foarte mult Palatul Parlamentului. Visul meu a devenit realitate. Am fost şi noi, măcar pentru o zi, în locul celor pe care-i vedem la televizor. Îi mulţumim domnului Eugen Neaţă pentru invitaţia la Parlament”, a afirmat impresionată Alexandra.

„Evaluarea” elevilor din Râmnicu Vâlcea, care au hotărît că vor să influenţeze pozitiv viitorul ţării lor, s-a încheiat, aşa cum se cuvenea, în sala de mese, unde gazdele i-au tratat pe copii ca pe nişte musafiri speciali, puţin cam înfometaţi după atâta drum, analiză şi politică.










 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...