Monden

Tricourile gloriilor din fotbal, emblemele localului!

Gică Craioveanu şi-a deschis restaurant în Craiova

Gică Craioveanu, fosta glorie din fotbalul craiovean, dar şi din sportul internaţional, a deschis un restaurant în centrul Craiovei, împreună cu portarul Nicolae Calancea. Craioveanu a pus la loc de cinste tricourile unor fotbalişti uriaşi împotriva cărora a jucat, precu, Zidane, Figo sau Eto’o. De asemenea, sunt Sunt expuse şi tricourile în care Cfotbalistul a evoluat în La Liga, la Villarreal sau la Getafe.

Barul „Ocho”, adică „opt” în spaniolă, numărul purtat de Gică Craioveanu în perioada sa de glorie, se află în centrul Craiovei. Peste tot, clienţii pot admira, în interiorul restaurantului, tricourile lui Gică Craioveanu şi a lui Calancea, dar şi cu „capturile” fostului atacant din perioada în care activa în Spania. Astfel, pe pereţii de la „Ocho” clienţii vor putea vedea tricourile lui Samuel Eto’o, Zinedine Zidane sau Luis Figo.
”În afară de clătite, ştiu să fac paste, orez şi ceva carne la grătar, atât, foarte, foarte puţine lucruri, dar nu mor copiii de foame când vin pe la mine, aşa că sunt fericit”, a spus jurnaliştilor, fostul atacant.

Clienţii care vin la „Ocho” vor primi fotografii cu autograful lui Craioveanu.

„Este o idee a mea mai veche, dar acum s-a materializat după o vizită a familiei Calancea la mine. Tricourile sunt originale şi sunt de o mare valoare sentimentală. Cel în dungi este primul meu tricou din Spania de la Real Sociedad. Îl am pe cel de la Villareal în care am jucat când am dat 2 goluri Barcelonei. Îl am pe al lui Zidane exact din anul retragerii. Ambii ne-am retras în 2005. Îl am pe al lui Figo după meciul meu de poveste pe Nou Camp, cu autograf. Cel de la naţională”, a mai spus Craioveanu.

Gheorghe Craioveanu, cunoscut şi ca Gică Craioveanu s-a născut în data de 14 februeie, în anul 1968 în Hunedoara, şi este un jucător român de fotbal, retras din activitate. A jucat 11 ani din 18 în Spania, reprezentând trei echipe cu care a adunat 330 de meciuri şi 70 de goluri, în primele două eşaloane.

Gheorghe Craioveanu a devenit, în timp ce evolua pentru Universitatea Craiova, de două ori golgheterul Ligii 1 (în 1994 şi 1995). De asemenea, a mai câştigat o Cupă a României, în 1993, după ce a marcat golul de 2-0 în finala câştigată de Universitatea în faţa celor de la Dacia Unirea Brăila. În ultimul meci pentru Universitatea Craiova a marcat un hat-trick într-o partidă în deplasare pierdută în faţa echipei Electroputere Craiova, scor 5-4.

Gică Craioveanu a debutat laechipa naţională de fotbal a României la data de 8 septembrie 1993, într-o victorie a României în Insulele Feroe. Primul gol avea să îl marcheze abia în 1996, într-un meci împotriva naţionalei statului Israel. În anul 1997, a reuşit celelalte trei goluri ale sale la echipa naţională, în dubla manşă cu Liechtenstein.

În anul 1998, Craioveanu a fost selecţionat la Campionatul Mondial de fotbal din Franţa. Deşi nu a evoluat în niciun meci din grupe, Craioveanu a jucat în optimile de finală, într-o înfrângere a României împotriva Croaţiei. El l-a înlocuit, în minutul 56 al partidei, pe Hagi.

Ultimul meci internaţional la care a luat parte Gică Craioveanu a avut loc în 1999, împotriva naţionalei statului Azerbaidjan. În total, Craioveanu a adunat 25 de partide pentru „Tricolori”, marcând 4 goluri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...