Special

Premii la Olimpiada de Geografie, etapa naţională

Cei doi panduri participanţi, Octavian Mocanu din clasa a IX-a E şi George Vîrtopeanu din clasa a IX-a C, şi-au pus amprenta entuziasmului lor tânăr în reuşita celei de-a 39-a ediţii a Olimpiadei naţionale de geografie, desfăşurată în perioada 29 aprilie - 5 mai 2019 la Târgu Mureş.

Cu siguranţă, această experienţă va constitui un moment important în dezvoltarea lor personală şi educaţională.
Munca celor doi a fost răsplătită prin acordarea a două PREMII SPECIALE.

Parcursul bravilor elevi vladimireşti a fost călăuzit de profesorul Otilia Grigorie.

Elevii ne-au împărtăşit, în câteva cuvinte, experienţa căpătată în aceste zile: ,,Geografia este o călătorie, o aventură de cunoaştere, ale cărei roade se observă abia după multă muncă, iar prin intermediul acesteia putem înţelege tot ceea ce ne înconjoară. Consider că toţi trebuie să păstrăm vie curiozitatea cunoaşterii, fapt care ne conduce pe drumul succesului, deoarece «Excelenţa nu este un act singular, ci un obicei», afirmă Aristotel. Olimpiada naţională de geografie m-a învăţat că «Perseverenţa picăturii de apă care roade stânca şi o prăbuşeşte de pe culme» poate fi un exemplu, iar acesta mă ambiţionează pentru viitoarele mele încercări şi reuşite." Octavian Mocanu.

"Olimpiada naţională de geografie, înainte de etapa judeţeană, era pentru mine o misiune irealizabilă. Care a fost totuşi motivaţia mea? Dorinţa de a-mi lansa provocări şi de a căpăta experienţă. Recompensa a fost pe măsura muncii depuse, aşa cum spune Thomas Edison: «Oportunitatea e pierdută de majoritatea oamenilor pentru că e îmbrăcată în salopetă şi arată ca munca». Elevii doljeni cu care am plecat la Târgu Mureş au devenit camarazii mei ce mi-au fost alături în orice moment. Eu consider ca sângele soldatului de pe front colorează istoria, dar şi geografia locului. Intenţionez să particip şi la celelalte ediţii ale olimpiadei, pentru a-mi demonstra adevărata pasiune şi pentru a mai urca o treaptă pe calea desăvârşirii mele. Marele geograf român Simion Mehedinţi afirma «Podoaba vieţii este talentul, cununa talentului - caracterul» George Vîrtopeanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...