Sport

Handbal feminin. CSU Cluj - SCM Rm. Valcea 17-27 (9-14), într-un joc contând pentru etapa 23 din Liga Florilor!

La un pas de titlu!

Cu două etape înaintea finalului, Vâlcea se desprinde la trei puncte faţă de urmăritoarea CSM Bucureşti! Cu o victorie în etapa viitoare, Vâlcea este matematic CAMPIOANĂ!

CSM Bucureşti a pierdut în deplasarea cu Gloria Buzău, scor 21-29, iar titlul din Liga Naţională de handbal feminin merge în proporţie de 99% la Vâlcea. CSM Bucureşti a clacat lamentabil la Buzău, în faţa nou-promovatei, Gloria, 21-29 (18-9), în timp ce SCM Rm. Vâlcea s-a impus la Cluj cu 27-17.

După ce vâlcencele tremuraseră etapa trecută cu Măgura Cisnădie, pe teren propriu, nu au mai vrut emoţii la Cluj, unde echipa lui Florin Pera a jucat serios, chiar dacă antrenorul nu s-a bazat în continuare pe Băcăoanu şi Dumanska. Brazilianca Samara da Silva, austriaca Petra Blazek şi Cristina Florică au fost jucătoarele care au dat tonul. Vâlcea conducea cu 14-9 la pauză. Un meci controlat autoritar.

Pe finalul partidei din Sala "Horia Demian", vâlcencele au auzit de minunea de la Buzău! Antrenorul Florentin Pera a încercat să-şi ţină echipă în priză, concentrată la ce are de făcut pe teren. Vâlcencele şi-au păstrat luciditatea, şi chiar dacă au intrat pe teren toate jucătoarele, victoria a fost una categorică şi extrem de clară: 27-17.

Practic, trupa lui Florentin Pera mai are nevoie de trei puncte în următoarele două etape. Titlul poate fi sărbătorit săptămâna viitoare, chiar pe teren propriu, când SCM va primi vizita echipei CSM Slatina.

Bucureştencele au uitat probabil că în meciul din tur, din Sala Rapid, buzoiencele le-au dat mari bătăi de cap. Oaspetele au condus cu 26-23 în minutul 57, dar au primit incredibil patru goluri consecutiv şi CSM a rămas în viaţă în lupta pentru titlu. Acum, totul a fost extrem de clar. Buzoiencele au intrat extrem de motivate pe teren. Nu le-au dat nicio şansă vedetelor de la CSM, care au părut mult prea încrezătoare. Alina Iordache, fostul portar al CSM-ului, le-a făcut viaţă grea bucureştencelor. Împinse de la spate de cei 1.500 de fani, jucătoarele lui Romeo Ilie s-au distanţat şi conduceau cu un incredibil 18-9 după primele 30 de minute!
Clipele de uluială din prima repriză, de la Buzău, au continuat şi în partea a doua pentru bucureştence. Jovanka Radicevici, Majda Mehmedovici, Barbara Lazovici, păreau parcă deja cu gândul la Podgorica, acolo unde vor evolua din sezonul viitor. Antrenorul Dragan Djukici privea şi el în gol, surprins de ceea ce se întâmplă. Buzăul zburda pe teren, Alexandra Subţirică, Maria Gedroit, Daria Ilina sau Carmen Stoleru punându-le la respect pe Bazaliu, Constantinescu, Omoregie.
Frustrarea era la ea acasă. Jelena Grubisici se certa cu arbitrii, cerându-le socoteală pentru o aruncare de la 7 metri acordată uşor. Diferenţa de 10 goluri continua însă să persiste pe tabelă. Fanii Buzăului erau în extaz. Echipa era sigură de rămânerea în prima ligă, după acest rezultat. Scăpaseră de emoţii în ultimele două etape. Fanii aveau acum timp şi de ironii la adresa adversarelor. „Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc?”, le-au strigat ei bucureştencelor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...