Actualitate

Ocnele Mari, în atenţia autorităţilor locale

Deocamdată, în zonele aflate în monitorizare, evoluţia lentă a fenomenelor de instabilitate nu indică un pericol iminent de prăbuşire a locuinţelor

Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a organizat ieri o întâlnire pentru a discuta cu autorităţile locale despre situaţia din Ocnele Mari.

Prefectul de Vâlcea a discutat despre actuala situaţie din câmpurilor III şi IV de sonde pentru exploatarea sării în soluţie din oraşul Ocnele Mari, stadiul monitorizării locuinţelor aflate în zona de incidenţă a acestora dar şi despre etapele de strămutare a locuinţelor aflate în pericol iminent.

Având în vedere că, până la această dată, „Studiul privind asigurarea capacităţii de producţie a sării în soluţie şi a documentaţiei pentru închiderea sondelor cu rezervă epuizată din câmpul III de sonde” nu a fost finalizat s-a convenit ca el să fie gata în luna aprilie 2013. După finalizarea acestei documentaţii, se va putea stabili care sunt locuinţele aflate în zona de influenţă a câmpurilor III şi IV de sonde ce urmează a fi strămutate şi ordinea de strămutare a acestora. Operaţiunile de strămutare a locuinţelor aflate în zona de risc vor putea fi demarate după aprobarea, de către Societatea Naţională a Sării S.A. (SNS) Bucureşti.

În perspectiva anului 2013, pe baza raportului de monitorizare anuală întocmit de catre Universitatea Bucureşti, se va putea lua o decizie în ceea ce priveşte Programele de acţiuni derulate de SC Conversmin SA, în câmpurile I şi II de sonde.

Proiectul tehnic de închidere a obiectivelor miniere Cernişoara şi Armăşeşti Vest, de pe raza comunei Cernişoara, are termen de predare 15.11.2012, lucrările urmând a fi executate de către S.C. Conversmin S.A., în funcţie de alocările prevăzute în bugetul anului 2013.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...