Monden

Pascal Bruckner vine la Rm. Vâlcea

Premieră mondială Teatrul Anton Pann cu Marian Râlea

Luna mai, care tocmai a început, anunţă venirea la Rm Vâlcea, la Teatrul Anton Pann, a unuia dintre cei mai renumiţi scriitori francezi. Este vorba de Pascal Bruckner. După evenimentul de la sfârşitul acestei săptămâni, din zilele de 4 şi 5 mai, când la Teatrul Anton Pann vom vedea un spectacol în premieră mondială,”Crăciunul Preşedintelui” după o piesă scrisă de el, spectacol pus în scenă de regizoarea Chris Simion, ne vom întâlni cu renumitul scriitor francez, Pascal Bruckner, peste două săptămâni, mai precis pe 18 mai. El va veni la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, la invitaţia regizoarei şi a managerului teatrului, a lui Octavian Costin, special pentru a vedea cum este montată această piesă ce poartă semnătura domniei sale.

În conferinţă de presă, care a avut loc în urmă cu o săptămână la sediul teatrului, regizoarea Chris Simion făcea următoarea precizare: ”Crăciun la Palat, titlul original al piesei, este o comedie politică, cu o temă actuală pentru orice spaţiu cultural, social, politic. La noi va pica de minune pentru că, întâmplător, este şi an electoral. Poate va trezi în sufletele noastre ceva mai mult decât un act cultural, un act de divertisment. Poate, sper eu să trezească conştiinţa noastră, pe care uneori o avem, dar ea adoarme. O lăsăm noi să adoarmă… Este un text care te provoacă, atât regizoral, cât şi la nivel de distribuţie. Mă bucur maxim că se întâmplă aici, la Râmnicu Vâlcea, din mai multe puncte de vedere. Este o premieră mondială pentru că este un text unicat, montat pentru prima dată pe o scenă ca piesă de teatru.” Piesa „Crăciun la Palat” a fost scrisă de Pascal Bruckner în anul 2016 şi a mai fost prezentată în România, sub forma unui spectacol-lectură, la ediţia din 2016 a Festivalului Undercloud din Bucureşti.

Distribuţia spectacolului este următoarea: Preşedintele: TAVI COSTIN; Majordomul preşedintelui: MARIAN RÎLEA / ALEXANDRU BETERINGHE; Frizerul preşedintelui: ANDREI CĂTĂLIN; Soţia frizerului: DENISSE MOISE; Miniştrii: DAN PUGHINEANU. După cum observaţi, printre actorii Teatrului Anton Pann, un nume cu siguranţă v-a atras atenţia. Este vorba de actorul Marian Râlea, cunoscut tuturor, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Chris Simion-Mercurian, regizoarea acestui spectacol, numită de criticul George Pruteanu la prima sa carte, scrisă la vârsta de 16 ani „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră", membru al Uniunii Scriitorilor din România, scriitoare şi regizor de succes, cu peste 40 de spectacole puse în scenă, iniţiatoarea Companiei de Teatru D’AYA şi a Festivalul de Teatru Undercloud, în 2019 vine la Teatrul Anton Pan din Rm Vâlcea şi montează în premieră mondială piesa de teatru scrisă de Pascal Bruckner- Crăciunul Presedintelui, spectacol la care sunteţi invitaţi să-l vedeţi la finele acestei săptămâni, în zilele de 4 şi 5 mai.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...