Actualitate

Singurul centru social din Oltenia destinat oamenilor străzii, pregătit pentru sezonul rece

Centrul poate adăposti pe o perioadă de un an până la 52 de persoane

Centrul social pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile”, patronat de Mitropolia Olteniei prin Asociaţia Vasiliada, care se află în Craiova, şi-a luat toate măsurile pentru a găzdui în sezonul rece oamenii străzii.


Centrul social „Sfântul Vasile” din Craiova este administrat în baza unui parteneriat de către Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociaţia Vasiliada, şi Primăria Muncipiului Craiova. A fost dat în folosinţă în anul 2009, fiind singurul aşezământ din regiunea Olteniei destinat persoanelor fără adăpost.

„În cadrul acestui centru, beneficiarii vor primi găzduire, hrană caldă, asistenţă medicală, îngrijire, dar şi consiliere spirituală, acompaniere în vederea unor documente de identitate sau stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă. De asemenea, toţi beneficiarii care vor veni în această perioadă vor fi igienizaţi şi vor primi haine curate la venirea în centru”, a precizat părintele diacon Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului „Sfântul Vasile”.

Poate găzdui pe o perioadă determinată până la 12 luni până la 52 de persoane. Beneficiarii sunt persoane evacuate în urma retrocedărilor sau a neachitării datoriilor către stat sau bănci, bătrâni alungaţi de proprii copii, mame şi copii abuzaţi sau tineri ieşiţi din sistemul instituţionalizat de stat. Până în prezent, peste 200 de persoane au beneficiat de servicii specializate în cadrul centrului. „Echipa de specialişti ai Centrului „Sfântul Vasile” depun toate eforturile necesare pentru a scoate toate persoanele care vin la noi din situaţia de criză la nivel social şi emoţional în care acestea se află, prin reintegrarea lor socio-profesională”, a adăugat părintele diacon Sorin Pârvănescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...