Sub Lupă

Un poliţist din Slatina, săltat pentru mesaje de ameninţare cu moartea trimise jurnalistei Emilia Şercan

Un slătinean, ofiţer al Academiei de Poliţie din Bucureşti, a fost identificat ca fiind cel care ar fi trimis mesaje de ameninţare cu moartea ziaristei Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de învăţământ.
"A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie. Revin", a spus jurnalista pe pagina de socializare.

„Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire.

De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului.

Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel.

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste ameninţări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliţie, aşa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituţia fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susţinute acolo şi care, cel mai probabil, sunt şi ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice.
Conţinutul mesajului sugerează că ameninţarea este legată de subiectele la care lucrez acum.
Am depus chiar luni noaptea plângere la Poliţia Capitalei şi sper că poliţiştii îşi vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la ameninţări vor fi prinşi cât mai repede. Ministrul de Interne şi şeful IGPR au fost informaţi despre ameninţările pe care le-am primit.

De nenumărate ori mi s-a spus în aceşti ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu ştiu dacă este curaj sau inconştienţă. Un jurnalist nu trebuie să îşi pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr şi interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de parte lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni şi de nimic.
PS. Am cenzurat o parte din conţinutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mi", mai povesteşte jurnalista.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...