Special

Cadouri inedite de Paşte!

Mobilier pictat cu motive tradiţionale

Dacă nu v-aţi decis încă ce cadouri să faceţi celor dragi, de Paşte, mai aveţi câteva zile la dispoziţie să alegeţi ceva tradiţional, pentru casă, mobilier pictat.

„Un nou model pentru cei care iubesc macii. Acest scaun ajunge în aceste zile în Bucureşti la o familia care a mobilita întreaga bucătărie cu mobilier pictat de noi”, spune Rodica Dîlganu, din mâinile căreia ies aceste caduroui minunate. Acesta spune că în această perioadă comenzile au curs, mai ales că foarte mulţi au vrut să dăruiască un asemenea cadou special. La mare cîutare au fost lingurile tradiţionale. „Lingurile mari sunt foarte îndrăgite şi aduc culoare şi parfum tradiţional, un set special a ajuns pe plaiurile Maramureşului”, mai spune femeia cu mâini de aur.

Mobilierul pictat de soţii Dîlganu nu este scump, iar pentru un scaun pictat manual doritorii vor plăti 100 de lei, iar pentru o masă cu maci roşii trebuie să achite 400 de lei.

Ce doi soţi din Craiova au demarat o mică afacere în urmă cu 10 ani, iar acum se bucură de succes.

"Din dragoste pentru lemn", din dragoste pentru tradiţii, pentru mobilierul pictat, în speranţa că vom trezi gustul pentru lucrurile realizate manual cu trudă şi migală, asta încercăm să facem, asta ne-am propus. Soţul meu meşter tâmplar realizează modelele unicat de mic mobilier, iar peste eu vin cu pictura. Mobilierul este în mare parte din lemn de răşinoase, dar avem şi piese din lemn de fag sau stejar. Pictura este realizată cu vopsele acrilice, cu motive florale tradiţionale. Dacă treceţi prin Craiova, ne găsiţi în comuna Pieleşti, unde avem atelierul şi puteţi vedea cum se realizează obictele de mic mobilier sau vă puteţi comanda o piesă de mic mobilier care ar putea să aducă o pată de culoare în casa dumneavoastră”, mai spune femeia.
Mobilierul pictat şi realizat de cei doi a ajuns în Belgia, Italia, Franţa, dar au şi tăviţe care au ajuns prin intermediul unui meşter în Washington în Statele Unite şi au şi piese mai mici de mobilier cum sunt bolurile care au ajuns şi în Palestina.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...