Actualitate

Medicul condamnat Mircea Tusciuc vrea în libertate

Medicul Mircea Tusciuc, condamnat în aprilie 2018 la trei ani şi şase luni de închisoare pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti, a solicitat eliberarea condiţionată.

Judecătoria Craiova urmează să se pronunţe asupra cererii medicului, pe data de 25 aprilie.

Tusciuc a fost condamnat alături de medicul Paul Iancu, acesta din urmă fiind eliberat tot condiţionat, luna trecută, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Mehedinţi.
Doi medici din Slatina-Olt au fost condamnaţi anul trecut, de Curtea de Apel Craiova la trei ani şi şase luni, închisoare cu executare, pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti.

În mai 2010, Paul Iancu, medicul de gardă şi Mircea Tusciuc, chirurgul spitalul din Slatina au preluat un pacient în varsta de 9 ani care s-a prezentat la spital cu o fractură la antebraţul stâng.

Totodată, chirurgul nu a acordat ingrijirile medicale necesare în cazul lui Cristian Marian Grigore si a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010, după ce i s-a pus o atela gipsată. Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară, urmând ca în dimineata urmatoare să i se amputeze membrul superior.

Copilul a fost transferat la sectia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, însă a murit în timpul transportului, la 27 mai 2010. Medicii care s-au ocupat de copil au fost destituiţi la sfarsitul lunii iulie 2010.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...