Actualitate

A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa

Premierul Viorica Dăncilă a participat duminică, 14 aprilie 2019, la ceremonia de semnare a trei contracte pentru realizarea de proiecte de investiţii în infrastructură, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Este vorba despre autostrada Piteşti - Sibiu, Centura Bucureştiului şi metroul din Drumul Taberei.

La Palatul Victoria a avut loc semnarea Contractului de proiectare şi execuţie pentru autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa, Contractului de proiectare şi execuţie Lotul 3 - Autostrada de Centură a Municipiului Bucureşti – secţiunea Sud şi a Contractului pentru Furnizarea “Sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului, pentru Magistrala 5. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor.

a. Contract de proiectare şi execuţie autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa

➢ Valoarea contractului este de 612.647.863,38 LEI fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 10 milioane Euro fără TVA.
➢ Lungimea totala a Secţiunii 1 Sibiu - Boita este de 13,17 km.
➢ Durata de realizare a contractului este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 36 luni pentru execuţia lucrărilor.
➢ Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani (120 luni).
➢ Autostrada Sibiu – Piteşti este unul dintre proiectele majore de infrastructură rutieră, ce va asigura conexiunea cu reţeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European.
➢ Guvernul a luat măsurile necesare pentru a face posibilă semnarea contractului şi începerea lucrărilor, a asigurat resursele financiare, atât din fonduri europene, cât şi naţionale, a obţinut acordul de mediu şi a actualizat indicatorii tehnico-economici care să răspundă realităţii din teren.
➢ Semnarea contractului pentru secţiunea 1 Sibiu-Boiţa este primul pas concret făcut în ultimii zece ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munţii.

”Am asigurat în buget sumele necesare lucrărilor de infrastructură.Prea mult timp dezvoltarea României a fost ţinută în loc de birocraţia excesivă şi interesele politice. Semnarea celor 3 contracte de investiţii e confirmarea că guvernul poate să găsească soluţiile pentru proiectele de infrastructură ce stagnează de prea mult timp. Semnarea contractului pentru secţiunea Sibiu-Boiţa este primul pas concret pentru prima autostradă care trece munţii. Acest guvern a luat măsurile necesare pentru începerea lucrărilor. Facem progrese şi pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 a Centurii Bucureştiului, de 18 km, în sud. Am reuşit să asigurăm finanţarea din fonduri europene, în ciuda eforturilor unor politicieni români de la Bruxelles care au vrut să împiedice finanţarea. Am semnat pentru sistemul de automatizare pe magistrala 5 de metrou”, a declarat Viorica Dăncilă.

b. Contract proiectare şi execuţie Lotul 3 - Autostrada de Centură a Municipiului Bucureşti – secţiunea Sud

➢ Valoarea contractului este de 853.422.022,52 LEI, fara TVA (echivalentul a 180 milioane Euro), având un cost/ km de 10 milioane euro, fără TVA.
➢ Lungimea totala a acestui tronson de autostradă este de aproximativ 18 km.
➢ Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 luni ( 2,5 ani) pentru execuţia lucrărilor.
➢ Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani (60 de luni).
➢ Prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 al Autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti, în lungime de aproximativ 18 kilometri, aducem mai aproape de finalizare realizarea acestui proiect, care va contribui la fluidizarea traficului din capitală.
➢ Am reuşit să asigurăm finanţarea europeană necesară, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitală şi pentru România. Pentru că Centura Bucureşti Sud va asigura conexiunea cu reţeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European între Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa.

c. Contract pentru Furnizarea “Sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului, pentru Magistrala 5. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor

➢ Finanţare: din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020
➢ Valoare contract: 112.923.292,72 lei, (fără TVA). Preţ total 134.378.718,34 lei
➢ Termen de execuţie: 9 luni
➢ Prin contractul semnat astăzi se realizează sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, ultima etapă înainte de darea în exploatare a acestei Magistrale de metrou, astfel încât să poată fi dată în funcţiune până la sfârşitul anului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...