Actualitate

Marş de instrucţie pe Dunăre

Militarii de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” continuă seria activităţilor de instruire pe fluviul Dunărea, prin executarea unui marş de instrucţie de la Brăila la Călăraşi. Monitorul „Lascăr Catargiu” şi vedeta blindată „Posada” pleacă luni, 15 aprilie 2019, din locul de dislocare permanentă, în amonte pe Braţul Borcea, spre kilometrul 57.

Prima escala va fi în comuna Borcea, unde localnicii vor putea să viziteze cele două nave militare, în intervalul orar 14.00-16.00, după care marinarii militari fluviali vor naviga în amonte, până în zona Chiciu, Călăraşi.

Miercuri, 17 aprilie 2019, navele vor fi deschise publicului, în intervalul orar 09.00-17.00, pentru a primi vizitatorii călărăşeni, printre care şi elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din satul Tonea, comuna Modelu.

Monitorul 47 şi vedeta blindată 179 vor pleca în dimineaţa zilei de joi, 18 aprilie, spre portul Brăila, activităţile de perfecţionare a deprinderilor tinerilor ofiţeri privind procedurile standard de operare a sistemelor şi echipamentelor de la bord continuând pe toată durata marşului. Totodată, echipajele vor actualiza baza de date din zona fluvială de responsabilitate, pentru a fi în măsură să-şi îndeplinească misiunile în cele mai bune condiţii si cu rezultate deosebite.

Flotila Fluvială Româna este o capabilitate unică în cadrul forţelor navale ale NATO, având ca misiune principală asigurarea securităţii căilor de comunicaţii fluviale pe sectorul românesc al Dunării, în zona Deltei, precum şi în nordul litoralului dobrogean al Mării Negre.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...