Actualitate

25.000 lei pentru dotarea gospodăriilor izolate cu sisteme fotovoltaice

Gospodăriile izolate pot beneficia de finanţare nerambursabilă 100%, pentru instalarea panourilor fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică. Programul a fost lansat de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar dosarele se pot depune până în data de 10 iulie 2019.

În acest mod, Guvernul României prin Administraţia Fondului pentru Mediu îşi propune să vină în sprijinul persoanelor care locuiesc în sate, cătune, în gospodării izolate, care nu au locuinţele racordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, ele fiind poziţionate la cel puţin doi kilometri distanţă de reţeaua naţională. În primul rând , acestea vor beneficia de îmbunătăţirea condiţiilor de trai iar în al doilea rând, prin acest program creşte eficienţa energetică şi se îmbunătăţeşte calitatea aerului.

Finanţarea nerambursabilă acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25 000 lei fără TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic ce deserveşte o gospodărie.

În judeţul Mehedinţi, de acest program pot beneficia locuitorii din nouă localităţi şi oraşe: Baia de Aramă, Strehaia, Broşteni, Dumbrava, Ilovăţ, Isverna, Sviniţa, Şişeşti şi Gârla Mare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...