Sub Lupă

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat în această dimineaţă 7 percheziţii în localităţile Râmnicu Vâlcea, Chiajna - judeţul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu - judeţul Gorj şi în Bucureşti.

Acţiunea a vizat locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 de ani, bănuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani.

În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceştia ar fi postat anunţuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuţii purtate cu cetăţeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri.

Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniţi de la peste 80 de persoane).

În urma percheziţiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracţională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) şi bani în valută.

La efectuarea percheziţiei domiciliare din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Drăgăşani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de fraudă.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Institutului Naţional de Criminalistică din I.G.P.R., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, luptători pentru acţiuni speciale din Vâlcea, colegi de la Poliţia oraşului Novaci, precum şi jandarmi din Gorj şi din cadrul Birgăzii Speciale de Intevenţie Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...