Opinii

 

Disperări pre-campaniote

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi-a anunţat prezenţa în această săptămână în România. Pe lângă întâlnirile cu Ponta, Zgonea, Corlăţean şi Băsescu, trecute în programul oficial, Schulz şi-a permis „aroganţa” de a îl însoţi într-o vizită neprotocolară pe Victor Ponta la Târgu Jiu. Motivul oficial îl reprezintă inaugurarea unei staţii de epurare a apelor uzate din oraş. Vestea însă a fost de ajuns pentru a da palpitaţii democrat liberalilor.

Ponta şi Schulz plimbându-se braţ la braţ prin oraşul lui Brâncuşi a generat o imagine apocaliptică pentru Theodor Stolojan, care s-a grăbit să înfiereze cu mânie proletară prezenţa la început de campanie electorală a liderului PE în inima colegiului lui Ponta. Suferinzii din PDL par să uite cu rapiditate arsenalul folosit în menţinerea pe funcţie a ultimului pilon al partidului, Traian Băsescu. Întreaga armată europeană a popularilor, grupare la care PDL a aderat, a ridicat tonul pentru a face front comun cu Băsescu. Merkel, Barroso, Viviane Reading şi-au pus mâinile în şold mai ceva decât precupeţele răţoindu-se la oficialii români atât în perioada organizării referendumului, cât şi mai apoi.

Dezbinaţi între ei, pedeliştii par să caute acum motiv de a strânge rândurile sub ameninţarea unor pericole inventate. Sigur, prezenţa liderului social democraţilor germani alături de Ponta la debutul acestei campanii îi conferă o aură aparte premierului României. De aici şi până la a spera că există şansa ca Victor Ponta să piardă un colegiu în care democrat liberalii s-au mulţumit să practice non-combatul este deja prea mult.

Lansarea unei selecţii pe criterii de moralitate prin Comisia Macovei şi apoi afişarea unei atitudini de nepăsare faţă de aceste decizii ca şi demascarea unor afaceri oneroase desfăşurate de foştii lideri ai PDL Dolj prin judeţ ar trebui să îi îngrijoreze mai mult acum pe democrat liberali decât o plimbărică prin Gorj a unor simpatizanţi ai aceleiaşi doctrine. Nu ar strica să se întrebe mai marii PDL şi de ce mai toată organizaţia de tineret Gorj a şters-o englezeşte spre PNL după ce a constatat că papucul sub care sunt presaţi poartă sigla PSD.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...