Inedit

Pandurii premiaţi la NATO Challenge

În zilele de 3 şi 4 aprilie, 9 elevi de la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu" au participat la activitatea NATO Challenge, organizată de HQ MND-SE, cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la înfiinţarea NATO.

NATO Challenge este o competiţie de dezbateri şi eseuri în limba engleză pe teme legate de activităţile desfăşurate de NATO.

Participarea la această dezbatere a presupus o pregătire prealabilă de trei săptămâni, perioadă pe parcursul căreia elevii au dobândit o bună înţelegere a modului cum funcţionează şi operează Alianţa. Dezbaterea din data de 3 aprilie le-a solicitat elevilor participarea la un exerciţiu de simulare, care a presupus deliberări din partea elevilor - diplomaţi precum şi luarea unor decizii de comun acord. Acest tip de simulare le-a oferit elevilor instrumentele necesare pentru a face faţă situaţiilor complexe care derivă din participarea la activităţi organizate într-un mediu multinaţional.

Elevul Ionel Marciuc a obţinut Premiul I la secţiunea dezbatere (Teacher’s Prize), iar eleva Mădălina Stancu a obţinut Premiul al II-lea la secţiunea eseu.

Pandurii s-au întâlnit şi au fost felicitaţi pentru rezultatele obţinute de general Nicolae Ionel Ciucă.

În vederea participării la această competiţie, elevii claselor a X-a Sergiu Amzuloiu, Daniel-Claudiu Cristea, Marian-Eduard Ene, Ionel-Ştefan Marciuc, Cornelia Niţă, Adrian Puncioiu, Raul Pop, Mădălina Stancu şi Eduard-Cristian Tălău au fost pregătiţi de un grup de mentori de la Brigada Multinaţională Sud-Est format din căpitan Sadowy Krystian, căpitan Dlask Robert, locotenent Tăbleţ Anca, locotenent Toliţă Ionuţ, locotenent Gurgui Loredana, locotenentŢintă Adrian, locotenent Tutilă Cătălin, locotenent Preda Raluca şi locotenent Bizău Alina, coordonaţi de locotenent-colonel Lucian Tomulescu, iar din partea colegiului, de profesor Corina Mitrulescu.

Alături de elevi de la Colegiul Naţional “Elena Cuza" şi Colegiul Naţional ,,Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, pandurii au jucat rolul ambasadorilor ţărilor membre NATO, reunite în cadrul Consiliului Nord-Atlantic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...