Economic

Cristian Roşu (ASF): Poliţele RCA pe o lună rămân!

În contextul celor declarate recent de domnul Preşedinte al Consiliului Concurentei Bogdan Chiriţoiu, voi face câteva precizări:

- piaţa RCA este o piaţă în consolidare, care necesită unele ajustări, dar nu de sistem;
- nu se are în vedere trecerea asigurării pe persoană, ci va rămâne pe maşină;
- nu se are în vedere nici zonarea teritoriului după riscuri, deoarece maşinile circulă prin toate zonele de risc;
- nu se preconizează eliminarea poliţelor pe o lună;

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu este concentrată doar pe analiza tarifelor de referinţă, ci pe toată problematica pieţei asigurărilor, pornind de la stabilitatea pieţei (indicatorii de solvabilitate SCR şi lichiditate MCR) şi continuând cu conduita asigurătorilor şi a intermediarilor în asigurări.

Referitor la gradul de cuprindere în RCA, el este de peste 90% pentru vehiculele care circulă în mod constant pe drumurile publice. Acel procent de aproximativ 75% este format din parcul rece (nedeplasabil) aflat încă în evidenţele scriptice, precum şi din remorcile care nu circulă tot timpul ataşate de un vehicul. Nu trebuie uitate nici motocicletele care au o circulaţie sezonieră.

Evident că toate propunerile de modificare legislativă pe care le vom iniţia, vor fi supuse unei analize si consultări publice. Aşteptăm atunci opiniile argumentate ale tuturor celor interesaţi, inclusiv de la Consiliul Concurenţei.

Este necesar a fi semnalat că, în acest moment nu lucrăm împreună la nicio propunere de modificare legislativă, iar în situaţia când anumite temeri şi semnale există ar trebui discutate cu specialiştii înainte de a le promova în spaţiul public pentru a nu crea emoţii acolo unde nu este cazul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...