Special

Infanteria marină la ceas de sărbătoare!

Cu prilejul sărbătoririi a 79 de ani de la înfiinţarea primului batalion de infanterie marină, Regimentul 307 Infanterie Marină va organiza, în perioada 29-30 martie, Ziua Porţilor Deschise, în garnizoanele Babadag şi Tulcea.

La Babadag, infanteriştii marini vor fi alături de populaţia civilă, prin activităţile pe care le vor desfăşura vineri, 29 martie, în intervalul 09.00 – 14.00, în cazarma Regimentului 307 Infanterie Marină, strada Heracleea, nr. 53-55.

Astfel, pentru promovarea carierei militare şi a tradiţiilor infanteriei marine, marinarii militari vor prezenta tehnica specifică şi vor executa exerciţii demonstrative.

Infanteria marină este unica forţă specializată, dotată şi instruită capabilă să execute supravegherea şi securitatea raioanelor de coastă (litoral), lagunară şi de deltă, precum şi neutralizarea forţelor amfibii şi aeromobile/aeropurtate ale inamicului în zona de responsabilitate.

La Tulcea, se va desfăşura, sâmbătă, 30 martie, un cros pe distanţa de cinci kilometri, în jurul lacului Ciuperca, la care vor participa infanterişti marini, sportivi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sportivi ai cluburilor locale şi militari pasionaţi de atletism din unităţi ale Forţelor Navale din garnizoana Tulcea.

Pe faleza oraşului Tulcea, se va organiza o expoziţie statică de echipamente, tehnică şi armament (armament 120 mm, aruncător 82 mm, AG - 9, armament uşor de infanterie). Vor fi prezentate materiale specifice desfăşurării acţiunilor militare (costume pentru scafandri – vestă, combinezon, butelii, echipament şi un sistem de paraşutare), echipamente individuale de protecţie şi camuflare şi se va organiza un atelier de supravieţuire/camuflare/mascare.

De asemenea, se va desfăşura şi un exerciţiu tactic, de simulare a unui atac combinat asupra unui grup de infanterişti marini, pe apă, în aer şi pe uscat, în dreptul pontonului de pe faleza oraşului Tulcea.

Un alt exerciţiu demonstrativ care va avea loc pe lacul Ciuperca, sâmbătă, 30 martie, va consta în traversarea acestuia de pe un mal pe altul, cu două bărci tip ZODIAK.

La activităţi va participa şi un grup de militari americani din contingentul SUA staţionat în baza militară Mihail Kogălniceanu care va fi prezent cu o expoziţie de armament şi echipament de luptă specific unităţii din care fac parte.

***

La 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635, pentru apărarea litoralului, pe lângă Regimentul de Geniu Marină şi Divizionul de Artilerie de Coastă, se constituie Batalionul de Infanterie Marină - prima unitate de acest fel din Armata Română, ce avea atât misiuni de observare, supraveghere, apărare la litoral precum şi misiuni specifice acestui gen de armă-debarcarea sau apărarea porturilor, prin companiile de debarcare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...