Reportaj

Povestea incredibilă a medicului stomatolog care a plantat o pădure de salcâmi

Peste cinci mii de puieţi de salcâmi au fost plantaţi pe câmpurile afectate de alunecări de teren din Potcoava, judeţul Olt. Un medic stomatolog din Slatina a mobilizat 200 de voluntari, pacienţi şi elevi de la liceul din localitate şi preţ de câteva ore, au plantat viitorii copaci. Acţiunea a fost una voluntară şi are ca scop protejarea mediului înconjurător.

Mihai Secu este medic stomatolog în Slatina şi iubeşte locurile natale. Aici a vrut să planteze peste 5.000 de salcâmi, pentru a stopa alunecările de teren din localitatea Potcoava. Acţiunea a fost pusă chiar de medic, iar pomii au fost cumpăraţi din propriul buzunar. “M-am gândit şi mi-am zis, hai să mergem să împădurim, să facem o pădure! Mie îmi place natura. Aş vrea să conştientizăm lumea în felul următor: n-am cum să tai un pom dacă n-am plantat măcar unul. Sau dacă am tăiat unul, uite, am o şansă să merg să plantez unul, acum. Fac asta din dragoste de natură, de a respira un aer sănătos, de a trăi intr-o ţara cât mai verde", spune medicul stomatolog. Aproape 200 de persoane s-au înscris pe Facebook pentru a participa la acţiunea „Plantăm viaţă“, răspunzând astfel unui anunţ în care se făcea apel la voluntariat

Pacienţi sau elevi de la liceul din Potcoava, cu toţii au dat o mână de ajutor.

Acţiunea a presupus plantarea a peste 5.000 de puieţi de salcâm, pe o suprafaţă de un hectar.

În această acţiune, ca şi în altele dezvoltate în parteneriat în localitatea Potcoava, dar nu numai, i-a fost alături medicul de familie Marius Puenea, cel care i-a adus alături pe elevii şi profesorii de la liceul din Potcoava. În glumă, şi-au spus că a fost un implant bio, mai spune medicul specializat în implantologie şi atât de fidel ideii de întoarcere la natură încât şi-a numit clinica deschisă de doi ani în Slatina Bio Dentis. „Sunt 5.000 de implanturi bio, cum mai glumesc eu cu prietenii“, a mai spus prietenul medicului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...