Administraţie

Proiect pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu şi directorul SECOM S.A., Dorin Leţea au avut astăzi, o întâlnire de lucru la sediul Primăriei Drobeta Turnu Severin cu reprezentanţii Autorităţii de Management (AM) pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014–2020. Discuţiile directorul general adjunct al Direcţiei Generale Programe Europene Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chiţescu şi Cristian Mărişteanu, director adjunct în cadrul aceleiaşi structuri, au vizat proiectul implementat de SECOM S.A. care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mehedinţi.

Scopul întâlnirii l-a constituit dezbaterea aspectelor legate de stadiul pregătirii proiectului.

“Vizita reprezentanţilor AM POIM constituie un excelent prilej pentru trecerea în revistă a stadiului proiectelor finanţate în judeţul Mehedinţi, din fonduri neramburasabile, în perioada actuală de programare, precum şi fixarea unor repere pe termen scurt şi mediu pentru a răspunde provocărilor identificate la nivel local în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţ. Astfel, pentru clarificarea modului de definire a aglomerărilor vizate în proiect s-a organizat o vizită la faţa locului împreună cu experţii Băncii Europene de Investiţii. În consecinţă, vă asigurăm de întreg suportul AM POIM în procesul de pregătire şi implementare a proiectelor promovate în judeţul Mehedinţi”., a declarat directorul general adjunct din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chiţescu.

Proiectul pregătit de SECOM are o valoare de peste 70 milioane euro care reprezintă, prin investiţiile propuse, o oportunitate pentru dezvoltarea judeţului şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a mehedinţenilor.

“Este un proiect foarte important pentru locuitorii judeţului Mehedinţi, prin care operatorul de apă şi canal are în vedere creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei. Mulţumim reprezentanţilor Autorităţii de Management pentru disponibilitatea de a sprijini implementarea acestui proiect în judeţul Mehedinţi şi am încredere că discuţia de astăzi a fost una constructivă.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014–2020 a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare a României, fiind al doilea program ca mărime din Uniunea Europeană, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...