Administraţie

Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean, campioni la accesat fonduri europene în 2018

Peste 200 milioane euro, total fonduri atrase şi de Consiliul Judeţean Vâlcea în acest mandat din care 138 milioane de euro fonduri europene

O analiză recent publicată de platforma de presă PressHUB.ro relevă faptul că municipiul Râmnicu Vâlcea se situează pe prima poziţie la atragerea de fonduri europene în anul 2018, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, sumele accesate totalizând 17.953.208 de euro, cu o valoare medie de 152,29 euro pe cap de locuitor.

Conform datelor puse la dispoziţie de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională, dna Marilena Bogheanu, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea este urmată de Primăria Târgu Jiu (care a reuşit să acceseze, în medie, 102,20 Euro pe cap de locuitor), de Primăria Craiova, (cu o medie de fonduri atrase de la UE de 51 Euro pe cap de locuitor), de Primăria Drobeta Turnu-Severin, cu o cifră similară de 14,33 Euro pe cap de locuitor, şi de Primăria Slatina, cu 0 fonduri atrase în 2018.

Materialul semnat de jurnalista Ramona Olaru de la ”Gazeta de Sud” menţionează şi faptul că cea mai mare sumă atrasă din fonduri europene de la începutul lui 2018 şi până la începutul lui 2019 revine entităţilor din judeţul Vâlcea care au aplicat pe Programul Operaţional Regional 2014-2020: astfel, Vâlcea a atras 157,5 de milioane de euro din fonduri europene pe noul POR.

Peste 200 milioane euro, total fonduri atrase de Consiliul Judeţean Vâlcea în acest mandat din care 138 milioane de euro fonduri europene

“Alături de actuala echipă de la Consiliul Judeţean Vâlcea am atras şi semnat contracte de peste 200 milioane de euro în acest mandat la conducerea Consiliului Judeţean! Investiţiile sunt certe şi se află în proceduri de licitaţie, proiectare, execuţie sau în derulare în timp ce unele sunt chiar finalizate! Am atras peste 138 de milioane de euro ...bani europeni din cei peste 200 milioane de euro bani atraşi în total până la acest moment. Îi asigur pe vâlceni că vom continua să facem fapte bune pentru judeţul nostru! Mulţumesc ADR S-V Oltenia, echipei de aici şi doamnei Marilena Bogheanu! Mulţumesc Guvernului României pentru sprijinul acordat în atragerea banilor guvernamentali şi europeni! Vom continua să facem proiecte şi să atragem bani pentru modernizarea judeţului”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...