Actualitate

Un elicopter intervine pentru lichidarea incendiului de la Malaia

În dimineaţa zilei de 24.03.2019, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în zonă împădurită, în localitatea Mălaia-Muntii Lotrului/ Punctul Padina şi Pleaşa.

Incendiu de pădure se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 12 ha, la nivelul solului, în pădure de foioase, unde arde stratul de frunze şi doborâturi. Intervenţia este îngreunată de vântul care suflă cu putere, de terenul accidentat cu înclinaţie mare, precum şi de lipsa apei, localizarea zonei afectate aflându-se la o altitudine de cuprinsă între 1400 şi 1600 de metri.

Pe întregul parcurs al zilei de ieri s-a acţionat cu 25 de pompieri militari sub coordonarea conducerii inspectoratului şi alte 35 de persoane din cadrul ocoalelor silvice din zonă şi SVSU Malaia.

În acelaşi timp s-a cerut sprijin din partea IGSU cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie cu ajutorul căruia a fost executată o recunoaştere aeriana a zonei afectate de incendiu, urmând ca în această dimineaţă să se alăture operaţiunii de stingere.

Pe timpul nopţii, incendiul a fost lăsat sub supraveghere, încercându-se limitarea extinderii. Suplimentar, un echipaj de pompieri a asigurat pe timpul nopţii măsuri specifice pentru casele aflate la baza pădurii, existând riscul rostogolirii de bolovani şi de bucăţi de lemn aprinse.

În aceasta dimineaţă operaţiunea de stingere a fost reluată, începând cu ora 06.00 cu 27 de cadre ale inspectoratului sub coordonarea conducerii, şi 45 de membrii ai SVSU Malaia şi ocoalele silvice din zonă, fiind aşteptat în sprijin şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...