Sport

Fotbal, Liga 1 - CS Turnu Severin - CFR Cluj 1-3 (0-2)

Elevii lui Napoli continuă seria negativă

Deşi cu un antrenor interimar, CFR Cluj s-a impus fără emoţii în faţa Severinului

CS Turnu Severin n-a reuşit să facă faţă campioanei României decât în repriza secundă a partidei de la Dunăre şi a rămas singura echipă fără victorie în Liga 1. În etapa a XIII-a, nou-promovata din Oltenia a primit, pentru prima dată în campionat, trei goluri într-un singur meci.

Fotbaliştii antrenaţi de italianul Nicolo Napoli veneau după 3 înfrângeri cu 0-1 şi sperau să învingă reprezentanta României din Champions League, mizând pe faptul să adversarii au rămas după meciul de la Galatasaray Istanbul fără antrenorul Ioan Andone şi că au în campionat, acelaşi număr de goluri ca şi CFR Cluj. La Dunăre, oaspeţii au defilat în prima repriză, iar după primul sfert de oră tabela indica deja 0-2, Ioan Hora (‘11) şi Rui Pedro (‘15) punctând cu şuturi în diagonală din interiorul careului. Pe o ploaie măruntă, CFR mai putea marca până la pauză, dar Pantelis Kapetanos (‘27) şi Matias Aguirregaray (‘32) n-au găsit cadrul porţii, din poziţii ideale. Condusă pentru prima dată în acest sezon cu două goluri în prima repriză, echipa severineană a ieşit cu altă atitudine de la cabine, iar în minutul 48 a şi marcat, dar reuşita lui Sergiu Arnăutu a fost anulată, eronat, pe motiv de ofsaid. La faza următoare, Arnăutu n-a mai fost oprit de arbitru şi a marcat primul său gol în Liga 1, cu un lob peste Mario Felgueiras, după ce a profitat de eroarea inexplicabilă a experimentatului Ricardo Cadu. Până la final, oltenii au alergat în zadar după egalare. În minutul 66, noul căpitan Milan Mitic nu l-a putut învinge cu capul pe Felgueiras, iar în minutul 90 Arnăutu, atacant adus în vară din Liga a 3-a, de la Chimia Brazi, a ratat preluarea, într-o fază în care se afla faţă în faţă cu portarul advers. Pe contraatac, Marius Nicoară a fost agăţat în careu de Jovan Golic şi arbitrul Paul Unimatan a arătat punctul cu var. Căpitanul Cadu n-a mai gafat şi a dus scorul la 3-1 în prelungiri, iar CFR Cluj a pus capăt seriei de 2 înfrângeri din campionat, ambele cu 0-1, la Steaua şi, acasă, cu Viitorul Constanţa.

Oltenii acuză arbitrajul

Pentru CS Turnu Severin a fost primul meci din acest sezon în care a încasat trei goluri. „Nu sunt mulţumit de prima repriză. Am jucat slab, doar CFR a contat. În partea a doua am evoluat mult mai bine, a fost practic o altă partidă. Am încercat să recuperăm, dar ne-a fost anulat un gol valabil, la Arnăutu. Înainte să fluiere penalty pentru CFR, nu s-a dat un fault la mijlocul terenului. Asta înseamnă să fii echipă mică. CFR a meritat victoria, dar diferenţa de două goluri e prea mare, cel puţin după cum s-a jucat în partea secundă”, a precizat Nicolo Napoli.

"Mergem înainte, dar e greu. Campionatul e lung şi încercăm să adunăm puncte, dar trebuie să se rezolve problemele financiare. Jucătorii sunt neplătiţi de 3 luni. Eu am contract până în iarnă. Vedem la finalul turului.", Nicolo Napoli, antrenor CS Turnu Severin

Napoli, mai slab decât Bondrea

În cele şapte etape de la preluarea echipei severinene, Napoli a adunat doar 2 puncte, bilanţ pe care-l avusese şi Marian Bondrea, dar după 6 meciuri, înainte să fie demis. Spre deosebire de antrenorul oltean, Napoli are de gând să stea în continuare pe banca tehnică. De altfel, oficialii de la Dunăre nici nu ar avea bani să aducă alt antrenor, CS Turnu Severin fiind în pragul falimentului:
„Mergem înainte, dar e greu. Campionatul e lung şi încercăm să adunăm puncte, dar trebuie să se rezolve problemele financiare. Jucătorii sunt neplătiţi de 3 luni. Eu am contract până în iarnă. Vedem la finalul turului”, a spus Napoli. Italianul a explicat şi de ce nu i-a mai inclus în formula de bază, în ultimele două etape, pe căpitanul Marius Bălău şi pe vâlceanul Alexandru Dandea: „E decizia mea tehnică. Momentan, Bălău şi Dandea nu intră în sistem. Am schimbat cuplul de fundaşi centrali: am dat credit lui Gugu şi Durimel”.

În Cupă, la Giurgiu

Pentru CS Turnu Severin urmează două partide în deplasare: joi, de la ora 18:30, va juca la Astra Giurgiu, în optimile Cupei României, iar luni, de la ora 19:00 va întâlni, în campionat, CS Pandurii Târgu-Jiu, în derby-ul Olteniei din Liga 1. „Încercăm să câştigăm meciul de la Giurgiu, cu Astra. Bineînţeles, voi miza pe jucătorii care au evoluat mai puţin, pentru că ne aşteaptă un nou meci greu în campionat, la Pandurii”, a spus Napoli. Câştigător al Cupei României în 1943, scor 4-0 în finala cu Sportul Studenţesc Bucureşti, municipiul Turnu Severin încearcă o nouă calificare în sferturile competiţiei, după 64 de ani!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...