Actualitate

Investiţiile derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor în judeţul Vâlcea, inspectate de ministrul Ioan Deneş

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a participat, vineri, 22 martie a.c., alături de Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, însoţit de directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor „Romsilva” (RNP), Gheorghe Mihăilescu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt(ABA), Ştefan Prală, directorul de Investiţii al ANAR, Vlad Marcoci, directorul Direcţiei Managementul Riscului la Indundaţii şi Siguranţa Barajelor, Altan Abdulamit, din cadrul ministerului, de parlamentarii vâlceni Vasile Cocoş, Ovidiu Popa şi Eugen Neaţă şi de oficialităţi locale, la recepţia a două lucrări de investiţii realizate de ABA Olt, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada iunie-iulie 2018.

Cele două obiective de investiţii sunt: „Amenajare pârâu Iazul Morţilor, oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea”, pe o lungime de 920 metri, pentru care a fost alocată suma de 7.500.000 lei şi „Amenajare pârâu Topolog, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea” (protecţie mal pe lungimea de 1244 metri) a cărui valoare este de 3.671.000 lei.

La primele ore ale zilei, ministrul Ioan Deneş a inspectat lucrările efectuate pe râul Topolog, în mai multe puncte aflate pe raza comunei Nicolae Bălcescu. Lungimea totală a lucrărilor este 1244 metri, valoarea investiţiei este de 3.570 mii lei, iar scopul lucrării este acela de a proteja căile de comunicaţii, reţelele de utilităţi şi imobilele riverane.

În oraşul Băbeni, delegaţia a inspectat lucrarea de la Stăncălău, o investiţie în valoare de 7.338 mii lei, unde s-au amenajat 920 de metri de albie a pârâului, cu scopul de a proteja oamenii şi bunurile lor, căile de comunicaţii, reţelele de utilităţi din zonă, grav afectate anul trecut de inundaţii.

La finalul vizitei de lucru în localităţile amintite, ministrul Ioan Deneş a susţinut o conferinţă de presă la sediul primăriei Băbeni. În cadrul conferinţei a prezentat atât proiectele finalizate, cât şi obiectivele care vor fi finanţate şi finalizate anul acesta.

„Sunt foarte bucuros că efectele viiturilor produse vara trecută au fost înlăturate prin lucrări hidrotehnice deosebit de importante, atât pentru ABA Olt, cât şi pentru comunităţile locale, unde era nevoie ca obiectivele social-economice şi locuinţele din zonele cu risc să fie protejate. De acum, atât autorităţile locale, cât şi proprietarii gospodăriilor aflate în zonele cu probleme pot sta liniştiţi, fiindcă lucrările hidrotehnice realizate au rolul nu numai de a înlătura efectele calamităţilor, ci şi de a preveni astfel de evenimente. Aceste investiţii au fost posibile cu sprijinul Guvernului României, care a suplimentat, prin hotărâre, bugetul Ministerului Apelor şi Pădurilor, pentru realizarea, în regim de urgenţă, a unor lucrări de prevenire şi înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada iunie-iulie 2018”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

„Am participat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu şi colegii mei parlamentari PSD, la întâlnirea de lucru pe care a efectuat-o ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, în judeţul nostru. Preşedintele Constantin Rădulescu s-a implicat şi a reuşit să atragă fondurile necesare reparării pagubelor de la Guvernul României, în urma evaluărilor făcute, dar a şi monitorizat modul în care proiectele s-au desfăşurat şi realizat. Colaborarea dintre preşedintele Consiliul Judeţean - Guvern - Ministerul Apelor şi Pădurilor este una eficientă şi benefică pentru dezvoltarea judeţului Vâlcea. De asemenea, am participat şi la întâlnirea cu primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, unde s-a discutat despre finalizarea documentaţiei de preluare a pădurii Capela, în vederea transformării ei într-o pădure parc. Cu toţii am remarcat eforturile făcute de preşedintele Constantin Rădulescu în interesul judeţului nostru şi, aici mă refer la toate proiectele realizate şi fondurile pe care a reuşit să le atragă. Apreciez modul în care se zbate pentru ca Vâlcea să fie un judeţ dezvoltat pe parte de infrastructură, dar şi pe parte economică. Aceste reuşite vorbesc de la sine despre activitatea lui. Nu îi poţi mulţumi niciodată pe toţi, dar am convingerea că oamenii au simţit că tot ceea ce facem noi, cei aleşi, este doar pentru ei şi în interesul lor. Suntem o echipă unită, o echipă care construieşte pentru oameni!“, a precizat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...